2/12

Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze Poprzednie Następne

Zupa truskawkowa KGW Konaszówka

Składniki
1 kg truskawek
2 szklanki czerwonego wina
20 dag miałkiego cukru
4 goździki
kawałek cynamonu ok. 4 cm
laska wanilii
skórka pomarańczowa

Wykonanie
Do garnka wlać wino i szklankę wody, dodać cukier, cynamon, wanilię i skórkę pomarańczową. Truskawki włożyć do płynu, zamieszać, natychmiast wyjąć i osączyć. Przełożyć do kamionkowego naczynia. Płyn gotować aż powstanie syrop, ostudzić, zalać truskawki i wstawić na 1-2 godziny do lodówki. Odparowaną w czasie gotowania ilość płynu uzupełnić przegotowaną wodą przed podaniem. Podawać z biszkoptami. Wróć do artykułu

Polecamy

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3