3/8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Moczenie nasion, ziaren czy orzechów w temperaturze...
fot. pixabay.com

Moczenie nasion, ziaren czy orzechów w temperaturze pokojowej stwarza ryzyko wystąpienia salmonelli na powierzchni. Food Safety News opublikowało raport na temat badania przeprowadzonego przez specjalistę ds. Bezpieczeństwa żywności z College of Agricultural Sciences w Oregon State University.

- Jeśli moczenie odbywa się w temperaturze otoczenia, pojawia się poważny problem z bezpieczeństwem żywności - uważa autor badania.

Zobacz również

Wojciech i jego wybranka Magdalena. Strażacki ślub (ZDJĘCIA)

Wojciech i jego wybranka Magdalena. Strażacki ślub (ZDJĘCIA)

"Nie wyrzucaj! Sprzedaj, wymień lub oddaj" - pchli targ na gdańskim Chełmie

"Nie wyrzucaj! Sprzedaj, wymień lub oddaj" - pchli targ na gdańskim Chełmie

Polecamy

Oszuści nie mają wakacji

Oszuści nie mają wakacji

Weryfikacja szczepień przez pracodawców? Michał Dworczyk odpowiada

Weryfikacja szczepień przez pracodawców? Michał Dworczyk odpowiada

Piotr Myszka w sobotę może zdobyć w Tokio medal

Piotr Myszka w sobotę może zdobyć w Tokio medal

Dodaj ogłoszenie