MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiedy chleb już nie jest „pierwszej świeżości” ale wciąż...
fot. archiwum Polska Press

Tak należy przechowywać chleb, aby dłużej zachował świeżość. Oto sprawdzone sposoby! [lista]

Kiedy chleb już nie jest „pierwszej świeżości” ale wciąż nadaje się do spożycia, postarajmy się inaczej go wykorzystać w kuchni, tak żeby nie wylądował w koszu.

- Czerstwy chleb możemy wykorzystać do przygotowania wszelkiego rodzaju grzanek, tostów czy zapiekanek: z serem żółtym, z pomidorami, z pieczarkami lub na słodko, na przykład tosty francuskie – przekonuje dietetyk Katarzyna Piotrowska. Osoby, które zwracają uwagę na kalorie, zamiast sera żółtego mogą wybrać pastę warzywną lub podgrzać chleb w piekarniku zamiast go smażyć – tak przygotowany będzie równie smaczny.

Zobacz również

Uroczysty apel z okazji Dnia Strażaka w Busku. Były medale i odznaczenia [ZDJĘCIA]

Uroczysty apel z okazji Dnia Strażaka w Busku. Były medale i odznaczenia [ZDJĘCIA]

Zarobki w Morskim Oddziale Straży Granicznej. Jesteście zaskoczeni?

Zarobki w Morskim Oddziale Straży Granicznej. Jesteście zaskoczeni?

Polecamy

Domowa ice tea w zdrowszej wersji. Ten napoj orzeźwia jak żaden inny

Domowa ice tea w zdrowszej wersji. Ten napoj orzeźwia jak żaden inny

"Sama na planecie" Natalii Szroeder. To muzyka, którą zabrać można w każde miejsce

"Sama na planecie" Natalii Szroeder. To muzyka, którą zabrać można w każde miejsce

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę