Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Soczyste Pieczyste Bistro w Kwidzynie. Restauracja po "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler. Menu, ceny, godziny otwarcia, opinie

Maria Poznańska
Soczyste Pieczyste Bistro w Kwidzynie. Restauracja po "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler. Menu, ceny, godziny otwarcia, opinie
Soczyste Pieczyste Bistro w Kwidzynie. Restauracja po "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler. Menu, ceny, godziny otwarcia, opinie FB Soczyste Pieczyste Bistro/ x-news
Soczyste Pieczyste Bistro w Kwidzynie przeszło rewolucje w kulinarnym programie Magdy Gessler. Kolejny odcinek "Kuchennych Rewolucji" za nami! Co znalazło się w menu Soczyste Pieczyste Bistro, dawniej kwidzyńskiego Szafranu? Jakie są ceny potraw i w jakich godzinach otwarta jest kwidzyńska restauracja.

**

Soczyste Pieczyste Bistro [MENU]

Zupy:
Szafran w rosole, podany z pieczonym udkiem i swojskimi kluskami, 19 zł
Solanka na trzech rodzajach mięsa, 19 zł

Dania soczyste i Pieczyste:
Pieczona karkówka z wędzoną słoniną i leśnymi grzybami, podana z kopytkami i buraczkami, 29 zł
Podwójny schab z karkówką, podany z kapustą zasmażaną i puree z chrzanu, 29 zł
Pierś kacza na modrej kapuście z sosem śliwkowym i babką ziemniaczaną, 33 zł

Deser: Beza Pavlova i tort orzechowo kawowy

Pierś kacza "na różowo"

Soczyste Pieczyste Bistro. Godziny otwarcia

Restauracja otwarta jest od godz. 12 do 21:00.

Soczyste Pieczyste Bistro po Kuchennych Rewolucjach [OPINIE]

Jedzenie bardzo dobre, wszystko było pyszne ale...... Jest ale, gdyż obrusy niewyprasowane i poplamione co przy naprawdę dobrym jedzeniu psuło całokształt.

Bardzo miła kelnerka. Sałatka warzywna jak u babci :) farsz na pierogi smaczny lecz ciut za grube ciasto. Ogólnie na plus.
Polecam

Dziś pierwszy raz odwiedziliśmy restauracje po rewolucjach. Ja pierdziu ale było smacznie !! Babka ziemniaczana to jedna z najciekawszych i najsmaczniejszych rzeczy do zjedzenia w tym mieście. Rosół podany w słodkim rondelku - smaczny, rozgrzewający i normalnie dodający otuchy. Gwiazdą popołudnia został podwójny schabowy - wielkie to aż szczena opada ociupinkę był za słony ale w komplecie z chrzanowym puree i petarda przyrządzoną kapustką wchodził jak marzenie. Mięsko fajne bo i soczyste i pieczyste Na pewno będziemy zaglądać częściej ! Fajnie ,że do Kwidzyna wkroczyła gastronomia na poziomie ! Tak trzymać !

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wideo
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki