Słupsk: Powrót Słupskiego Chłopczyka czyli sera camembert

Robert Gębuś
Słupski Chłopczyk, ser camembert, który z przyczyn ekonomicznych zniknął ze sprzedaży przed rokiem, wraca na sklepowe półki. I to nie sam. Razem z nim wkraczają min. Kaszubski Chłopczyk i Kaszubski Chłop. To efekt poprawy koniunktury i współpracy właściciela przedsiębiorstwa SER-MILK, które produkuje sery, z Agencją Promocji Regionu Ziemia Słupska.

- Udało nam się znaleźć kilka rozwiązań w firmie i przywróciliśmy produkcję Słupskiego Chłopczyka. W lipcu podpisaliśmy porozumienie z biurem promocji, dzięki czemu ser nadal będzie promował region- mówi Stanisław Kazubski, właściciel firmy. - Poza Słupskim Chłopczykiem uruchamiamy również produkcję szlachetnych żółtych serów z mleka ekologicznego, m.in. ośmiokilowego okrągłego Kaszubskiego Chłopa, Kaszubskiego Chłopczyka, oraz małe serki dojrzewające. Stawiamy na produkty regionalne.

Czytaj więcej na ten temat...

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki
Dodaj ogłoszenie