Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

Horoskop miesięczny na maj. Sprawdź szczęśliwe dni!

Horoskop miesięczny na maj. Sprawdź szczęśliwe dni!

Borussia pokonała PSG. Zaliczka przed rewanżem na Parc des Princes

Borussia pokonała PSG. Zaliczka przed rewanżem na Parc des Princes

Polecamy

Minęło 20 lat od wstąpienia Polski do Unii Europejskiej. Sonda wśród przedszkolaków

Minęło 20 lat od wstąpienia Polski do Unii Europejskiej. Sonda wśród przedszkolaków

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6

Ostrzeżenie GIS z 30.04: Bebilon PROfutura DUOBIOTIK 2 dla niemowląt po 6

Hiszpańskie media wiedzą w czym tkwi recepta na sukces? Chodzi o... koncentrację!

Hiszpańskie media wiedzą w czym tkwi recepta na sukces? Chodzi o... koncentrację!