Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie...
fot. unsplash.com

Skórki owoców i warzyw można wykorzystać na wiele sposobów. Mają wiele pozytywnych właściwości i są przydatne nie tylko w kuchni

Jabłka

Skórki jabłek można zostawić do wyschnięcia, a następnie przygotować napar. Wyschnięte skórki zanurz we wrzącej wodzie, odstaw na 5 minut, przefiltruj. Możesz wypić od razu lub wykorzystać do gotowania, wzbogacając potrawę o jabłkowy aromat.

Skórki jabłek są bogate w błonnik, dlatego są idealnym składnikiem smoothie. Można dodać mrożone skórki, aby podkręcić smak.

Zobacz również

20 mln złotych strat. Wiadomo, co czeka sprawcę pożaru Castoramy w Zielonej Górze

NOWE
20 mln złotych strat. Wiadomo, co czeka sprawcę pożaru Castoramy w Zielonej Górze

Złóż wniosek o 800+ do końca kwietnia by nie stracić ciagłości wypłat świadczenia

NOWE
Złóż wniosek o 800+ do końca kwietnia by nie stracić ciagłości wypłat świadczenia

Polecamy

Aktywności na świeżym powietrzu mają pozytywny wpływ na wzrok dzieci

Aktywności na świeżym powietrzu mają pozytywny wpływ na wzrok dzieci

Koalicja Obywatelska ujawniła pomorskich kandydatów do Parlamentu Europejskiego

Koalicja Obywatelska ujawniła pomorskich kandydatów do Parlamentu Europejskiego

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce

Zapomniany wirus powraca i atakuje ze zdwojoną siłą. Coraz więcej zachorowań w Polsce