7 z 10
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
![Pracodawca będzie musiał zawrzeć umowę z barem, restauracją,...](https://d-art.ppstatic.pl/kadry/k/r/1/7d/6a/6075768a942d4_o_large.jpg)
Schabowy z ulgą (i popitką) od państwa? Tak ma działać bon gastronomiczny. Sfinansują go głównie… pracodawcy. Restauratorzy sceptyczni
Pracodawca będzie musiał zawrzeć umowę z barem, restauracją, stołówką czy firmą kateringową przygotowującą posiłki dla jego pracowników – o wartości do 400 zł miesięcznie (czyli ok. 17 złotych dziennie). W obecnych realiach byłyby to posiłki na wynos, docelowo (po zaszczepieniu załóg i ograniczeniu obostrzeń w gastronomii) mogłyby być spożywane przez pracowników w konkretnym punkcie gastronomicznym – lub wielu punktach (wybieranych przez pracowników), w zależności od tego, z kim umowy zawrze dany pracodawca.