Restauracja Niezapominajka w Zajeździe Florencja w Nowym Klinczu. „Kuchenne rewolucje” Magdy Gessler. Lokal po metamorfozie! 19.09.2019

EDA, SURAZaktualizowano 
TVN
"Niezapominajka" w Nowym Klinczu po rewolucjach! Magda Gessler po raz kolejny pojawiła się w powiecie kościerskim. Przed laty zrewolucjonizowała Bar Zigi w Kościerzynie, teraz przyszedł czas na kolejny lokal. Najnowszy odcinek programu "Kuchenne Rewolucje" TVN obejrzycie online na player.pl

"Niezapominajka" w Nowym Klinczu. Rewolucje kuchenne w Zajeździe Florencja w powiecie kościerskim

Magda Gessler po raz kolejny pojawiła się w powiecie kościerskim. Przed laty zrewolucjonizowała Bar Zigi w Kościerzynie, teraz przyszedł czas na kolejny lokal. W czwartek o godz. 21.30 w telewizji TVN można było zobaczyć restauratorkę w akcji. „Kuchenne rewolucje” przeprowadzono w Zajeździe Florencja w Nowym Klinczu. Odcinek także online na player.pl

Czytaj także

Zajazd Florencja istnieje już od ponad 10 lat. Pan Jerzy wybudował go dla swojej córki Żanety, która kończyła studia na kierunku hotelarstwo i marzyła o prowadzeniu restauracji. Lokal był w całości jej pomysłem, który okazał się wielkim sukcesem. Wszystko zmieniło się, kiedy Żaneta zginęła w tragicznym wypadku. Zajazd Florencja od tej pory istniał jedynie dzięki pracownikom, którzy uratowali miejsce przed zamknięciem. Zarówno Pan Jerzy, jak i jego żona Jolanta nie byli w stanie zaangażować się w rozwój restauracji. W taki sposób lokal funkcjonował przez kilka lat.

Po pewnym czasie matka Żanety zaczęła w końcu bywać w miejscu stworzonym przez córkę. Niestety zajazd zdążył już nieco podupaść. Menu na przestrzeni lat nie zmieniło się. W karcie nadal można było znaleźć znane wszystkim dania, jak kotlet de volaille czy żurek. Państwo Jerzy i Jolanta nie wyobrażali sobie, że mogliby zamknąć lokal. Oboje przyznawali w programie, że po tylu latach traktują swoich pracowników jak rodzinę, która uratowała restaurację przed upadkiem. Niestety od jakiegoś czasu Zajazd Florencja przynosił straty. Właściciele, w przeciwieństwie do tragicznie zmarłej córki, nie znają się na prowadzeniu biznesu. Nie mają pojęcia, co zrobić, żeby znowu zaczęli odwiedzać ich goście. Na pomoc zdecydowali się wezwać Magdę Gessler.

"Kuchenne rewolucje" na Pomorzu. Zobacz galerię

"Kuchenne rewolucje" na Pomorzu. Jakie restauracje odwiedził...

Restauratorka ma na koncie ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz. To już 20 sezon programu „Kuchenne rewolucje” i wciąż cieszy się niesłabnącym powodzeniem.

Jak podkreślają producenci programu, pełna pozytywnej energii, doświadczenia i wiedzy gastronomicznej Magda Gessler podejmie się każdego wyzwania. W nowym, dwudziestym sezonie „Kuchennych rewolucji” zrewolucjonizuje między innymi studenckie „Bistro Galancie” w Łodzi, którego problemem jest nie tylko mała liczba klientów, ale również relacje z mamą. Odwiedzi również „Gościnną Ukrainkę” w Wejherowie otwartą z czystej miłości męża do żony, niestety niedocenionej przez lokalną ludność. Czy Magda Gessler uratuje upadającą restaurację i małżeństwo? W dwudziestej edycji programu królowa polskiej gastronomii wybierze się również do Ostrowa Wielkopolskiego, by pomóc właścicielom baru typu fast food, restauracji tajskiej w Warszawie oraz lokalom w Prudniku, Dusznikach Zdroju i Kościerzynie.

W czwartkowy wieczór mieszkańcy z wypiekami na twarzy będą mogli obejrzeć odcinek „Kuchennych rewolucji”. W programie jak zawsze powstaną same pyszności, a lokal przejdzie imponującą metamorfozę. Zajazd Florencja zmieni też nazwę. Przy okazji rewolucji Magda Gessler wraz z pracownikami zajazdu odwiedzą inne wyjątkowe miejsce w naszym powiecie. Pojawią się w Gospodarstwie Agroturystycznym Zielony Kot w Lipuszu.

Tak było podczas programu z 2019 roku w Gdańsku!

Czytaj także

To musisz koniecznie zobaczyć!

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

To miejsce stworzyli Joanna Sawicka i Daniel Ebertowski. Właściciele gościli znaną restauratorkę. To właśnie tu próbowała ona wyjątkowej kaszubskiej kuchni. Szczególnie zachwyciły ją ryby słodkowodne, które przygotowały panie: Mirka i Halina - lokalne gospodynie. Pani Joanna prowadzi warsztaty ceramiczne.

- Produkcja programu zadzwoniła do Lokalnej Organizacji Turystycznej, bo szukała miejsca, w którym można by przeprowadzić warsztaty integrujące grupę - mówi Joanna Sawicka. - To z pewnością było ciekawe doświadczenie.

POLECAMY w SERWISIE DZIENNIKBALTYCKI.PL:

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie