5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską...

Pyszne przepisy na tradycyjne, wielkanocne dania z Krakusem

Żurek z makaronem, jajkiem i kiełbasą polską

Składniki (4 porcje):

• 1l żurku na naturalnym zakwasie Krakus
• makaron świderki (150–200 g)
• kiełbasa polska (ok. 200 g)
• jajka (2–4 sztuki)
• sól, pieprz (opcjonalnie do doprawienia)
• świeże zioła do dekoracji (majeranek, koper, natka pietruszki)
• olej

Wykonanie:
1. Makaron ugotuj.
2. Jajka wyszoruj i ugotuj na twardo. Ostudź, obierz.
3. Kiełbasę pokrój w plastry i zarumień na odrobinie oleju.
4. Żurek podgrzej. Wyłóż porcje makaronu na talerze, wlej zupę, dodaj przekrojone na pół jajka oraz plastry kiełbasy. Udekoruj świeżymi ziołami.

Zobacz również

Piknik Rodzinny w Ostrowcu w sobotę, 25 maja. Będą atrakcje

Piknik Rodzinny w Ostrowcu w sobotę, 25 maja. Będą atrakcje

Wypadek z udziałem busa, jedna osoba ranna

Wypadek z udziałem busa, jedna osoba ranna

Polecamy

Przetarg na terminal zbożowy w Porcie Gdańsk będzie ogłoszony ponownie

Przetarg na terminal zbożowy w Porcie Gdańsk będzie ogłoszony ponownie

O liście lektur nieczytanych i braku wizji. Ważne rozmowy o podstawie programowej

O liście lektur nieczytanych i braku wizji. Ważne rozmowy o podstawie programowej

W oczekiwaniu na nabór o dopłaty do zbóż: co przygotować i dołączyć do wniosku?

W oczekiwaniu na nabór o dopłaty do zbóż: co przygotować i dołączyć do wniosku?