0,5 paczki papryki słodkiej
papryka ostra i pieprz czarny
sól
wykonanie:
Mięso pokroić w słupki i podsmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w drobna kostkę, wsypać pół paczki słodkiej papryki i podsmażyć do zeszklenia. Dodać do mięsa, zalać wodą, aby przykryła mięso. Gotować, żeby mięso zmiękło. W tym czasie obrać paprykę ze skórki i pokroić w słupki. Podsmażyć i dodać do zupy. Można już doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać ziemniaki pokrojone w słupki. Kiedy ziemniaki już są miękkie, dodać ogórki kiszone ( również słupki). Oczywiście w trakcie gotowania dolewać sukcesywnie wodę, która wyparowała podczas gotowania. Na końcu wlać zalewę octową ze słoika z papryka konserwową. Doprawić do smaku i podawać z pieczywem.
Autor: Marzena Duda, zaciszekuchenne.blogspot.com
Sprawdź też:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?