Pyszne danie na chłodne dni. Zupa gulaszowa [PRZEPIS]

Redakcja
Przepis na przepyszną zupę  gulaszową
Przepis na przepyszną zupę gulaszową
Udostępnij:
Najlepszym daniem na chłodne dni są oczywiście zupy. Ich wykonanie jest bardzo proste, a w hiatorii polskiej kuchni znajduje się mnóstwo różnorodnych przepisów. Prezentujemy sprawdzony przepis na zupę gulaszową. Składniki : 80 dkg - 1 kg wołowiny bez kości 2 cebule 2 papryki kilka ziemniaków 3-4 małe ogórki kiszone zalewa z papryki konserwowej ( ale tylko płyn) olej rzepakowy lub oliwa

 0,5 paczki papryki słodkiej

 papryka ostra i pieprz czarny

 sól

wykonanie:

Mięso pokroić w słupki i podsmażyć na oliwie. Cebulę pokroić w drobna kostkę, wsypać pół paczki słodkiej papryki i podsmażyć do zeszklenia. Dodać do mięsa, zalać wodą, aby przykryła mięso. Gotować, żeby  mięso zmiękło. W tym czasie obrać paprykę ze skórki i pokroić  w słupki. Podsmażyć i dodać do zupy. Można już doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Dodać ziemniaki pokrojone w słupki. Kiedy ziemniaki już są miękkie, dodać ogórki kiszone ( również słupki). Oczywiście w trakcie gotowania dolewać sukcesywnie wodę, która wyparowała podczas gotowania. Na końcu wlać zalewę octową ze słoika z papryka konserwową. Doprawić do smaku i podawać z pieczywem.

 

Autor: Marzena Duda, zaciszekuchenne.blogspot.com

 

Sprawdź też:

Tradycyjny kapuśniak [PRZEPIS]

Zupa niebecz [PRZEPIS]

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Dziennik Bałtycki
Dodaj ogłoszenie