Mięso mieszamy ze zmielonymi podrobami, dodajemy bułkę, żółtka, przyprawiamy. Na koniec dodajemy ubite białka. Farszem napełniamy kaczkę, wkładamy do niej jabłka i suszone śliwki. Kaczkę zszywamy, układamy w brytfannie, nakłuwamy, dodajemy trochę wody. Obkładamy warzywami, jabłkami i śliwkami. Pieczemy w zależności od wielkości kaczki 2 do 3 godz. w temp. 150-180 st. C. Po 30 min zwiększamy temperaturę do 200 st. C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?