O tym przekonuje Piotr Lisakowski z Jastarni, któremu dzięki regionalnym przepisom z wykorzystaniem m.in. dorszy czy śledzi udało się wprowadzić własną restaurację na listę Dziedzictwa Kulinarnego Województwa Pomorskiego. - Wątróbki lub pasztet z dorsza pyszne są z kawałkiem chleba oraz dodatkiem naszych nadmorskich ziół. To dobry starter przed obiadem - zachwala Piotr Lisakowski. - A wątróbki to rozkosz dla podniebienia, bo są delikatniejsze od słynnego foie gras!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?