Była to już druga edycja akcji charytatywnej "Dziennika Bałtyckiego". Pod koniec listopada ubiegłego roku w w gościnnych progach Technikum Gastronomicznego w Gdyni jej uczestnicy przy pomocy uczniów przygotowali wigilijne, świąteczne potrawy.
Głównym celem było wsparcie dla gdyńskiego hospicjum. Partnerzy akcji, przedstawiciele gdyńskiej Galerii Klif, Okręgowego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej oraz Mark Ubieramy Najlepsze Szkoły, Andrzejczyk Nieruchomości, Profesjonal24, Wyższej Szkoły Bankowej w Gdyni, Centrum Handlowego Auchan Port Rumia i Miasta Gdynia przekazali datki w formie cegiełek, dzięki którym udało się zakupić dwie pompy infuzyjne do żywienia dojelitowego i akcesoria medyczne do tych urządzeń.
Jak zapowiedzieli uczestnicy i organizatorzy akcji podczas dzisiejszego przekazania specjalistycznego sprzętu dla gdyńskiego hospicjum, kolejna odsłona "Pomagania Przez Gotowanie!" odbędzie się jeszcze w tym roku.
Jak działają oszuści (5) - oszustwo na kartę NFZ
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?