Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

"Pomaganie przez gotowanie" 2019. Akcja charytatywna "Dziennika Bałtyckiego" i lokalnego biznesu dla gdyńskiego hospicjum [zdjęcia, wideo]

Szymon Szadurski
Szymon Szadurski
Podobnie, jak przed rokiem, "Pomaganie przez gotowanie!" odbyło się w gościnnych progach Technikum Gastronomicznego w Gdyni.
Podobnie, jak przed rokiem, "Pomaganie przez gotowanie!" odbyło się w gościnnych progach Technikum Gastronomicznego w Gdyni. sz
Przedstawiciele trójmiejskiego biznesu w czwartek, 28 listopada 2019 r., wzięli udział w Gdyni w drugiej odsłonie przedsięwzięcia "Pomaganie przez gotowanie!", charytatywnej akcji "Dziennika Bałtyckiego". Było mnóstwo dobrej zabawy, ale najważniejszy był szczytny cel, czyli wsparcie gdyńskiego hospicjum.

Podobnie, jak przed rokiem, "Pomaganie przez gotowanie!" odbyło się w gościnnych progach Technikum Gastronomicznego w Gdyni. Uczestnicy zabawy najpierw wylosowali wigilijne, świąteczne potrawy, które trzeba było przyrządzić, a następnie przystąpili do dzieła. W ruch poszły noże, miski, talerze, patelnie i garnki.

Uczestnikom akcji pomagali uczniowie Technikum Gastronomicznego. Gotowano przez cztery godziny, a efekty były więcej, niż okazałe. Przyrządzona została m.in. zupa grzybowa, pierogi, krokiety, śledź po kaszubsku, dorsz po grecku, groch z kapustą, sałatka śledziowa pod pierzynką, łosoś z ziołami zapiekany w cieście z pastą, pierniki.

Dla mnie to było niezwykle sympatyczne przeżycie - mówi jedna z uczennic Technikum Gastronomicznego, zaangażowana w "Pomaganie przez gotowanie!". - Nie dość, że to fajna zabawa i możemy się czegoś nauczyć, to jeszcze wspieramy chorych w Hospicjum.

Podobnie, jak przed rokiem, "Pomaganie przez gotowanie!" odbyło się w gościnnych progach Technikum Gastronomicznego w Gdyni.
Podobnie, jak przed rokiem, "Pomaganie przez gotowanie!" odbyło się w gościnnych progach Technikum Gastronomicznego w Gdyni.sz

Gotowanie zakończyło się sympatyczną, wspólną ucztą. Akcję "Dziennika Bałtyckiego" wsparli przedstawiciele gdyńskiej Galerii Klif, Okręgowego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej oraz Mark Ubieramy Najlepsze Szkoły, Andrzejczyk Nieruchomości, Profesjonal24, Wyższej Szkoły Bankowej w Gdyni, Centrum Handlowego Auchan Port Rumia i Miasta Gdynia.

Najważniejsze tego dnia były jednak datki w formie cegiełek, przekazane przez przedstawicieli lokalnego biznesu dla gdyńskiego Hospicjum. Dzięki temu dla placówki przy ul. Dickmana w Gdyni Oksywiu uda się zakupić produkty żywnościowe, czy sprzęt AGD.

Dla nas każda pomoc jest bardzo ważna, a potrzebujemy jej przez cały rok - mówi Kinga Mielnicka ze Stowarzyszenia Hospicjum imienia św. Wawrzyńca w Gdyni.

Podobnie, jak przed rokiem, "Pomaganie przez gotowanie!" odbyło się w gościnnych progach Technikum Gastronomicznego w Gdyni.

"Pomaganie przez gotowanie" 2019. Akcja charytatywna "Dzienn...

Uczestnicy tegorocznej akcji "Pomaganie przez gotowanie!" już umawiali się na przyszły rok, aby kolejny, trzeci raz już z rzędu pokazać, że los ciężko chorych, mocno doświadczonych przez życie osób, podopiecznych gdyńskiego Hospicjum, w tym dzieci, nie jest im obojętny.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Wielki Piątek u Ewangelików. Opowiada bp Marcin Hintz

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki