Atutem tego miejsca jest na pewno... przestrzeń. W historycznych murach możemy się dziś spotkać, zachwycić kuchnią i dodatkowo dzielić sportowe emocje. Na 36 ekranach goście mogą oglądać rozgrywki na żywo. Dostępnych jest 7 kanałów. Ale to dopiero początek!
Restauracja przyjmie w jednym czasie aż 530 gości, na dwóch piętrach. A niebawem otworzymy letni ogród! - mówi Przemysław Jabłoński, menedżer lokalu.
Piwo warzone na miejscu, smaczna kuchnia
Miejsce staje się kultowe - przyjeżdżają goście także spoza Trójmiasta. Tu też warzy się piwo! Gości jest wielu, także kulinarne wyzwanie jest poważne.
- Oczywiście oferujemy kuchnię polską, włoską, przygotowujemy świetne pasty i dania wegetariańskie... Każdy znajdzie u nas coś smacznego - zapewnia szef kuchni Rafał Góralski.
Przekąska w kilka minut
Mistrz Kulinarny Krzysztof Szulborski w Nowym Browarze Gdańskim przygotowuje smakowitą przekąskę. Co będzie nam potrzebne?
Oczywiście dobrej jakości piwo, tempura, kilka gatunków sera - pleśniowe, brie, z dodatkiem ziół, tofu... Pokrojone w kostkę, niektóre zawinięte w cieniutkie plasterki boczku. Wszystko z pysznym sosem na bazie majonezu.
Kawałki nakłuwane na dużą wykałaczkę trafiają do gorącego tłuszczu tak, aby nie przykleiły się do dna.
Lekko zagęszczoną żurawinę, chrzan i oczywiście kultowy majonez Kętrzyński, który klienci najczęściej wybierają podczas zakupów łączymy w jednolitą masę - tak powstaje aromatyczny sos.
Jako pierwszy trafia na talerz, na tej warstwie układamy kilka porcji sera w chrupiącej otoczce, obok marynowany imbir. Smakowita porcja przygotowana w zaledwie kilka minut!

Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?