Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Olej kokosowy i jego zdrowotne właściwości

x-news/Dzień Dobry TVN
Dyplomowany coach zdrowia i zdrowego stylu życia Agnieszka Cegielska powiedziała w "Dzień Dobry TVN" o zaletach oleju kokosowego. Jaka jest różnica między nierafinowanym a rafinowanym olejem?

Słowo "nierafinowany" oznacza, że olej kokosowy nie został poddany obróbce termicznej, w związku z czym nie stracił swych właściwości zdrowotnych. Rafinacja oleju sprawia, że staje się on już zwykłym olejem, traci swoje właściwości oraz kokosowy aromat.
Strona www.naturalna-medycyna.com.pl mówi, że nierafinowany olej kokosowy
>zawiera unikalne połączenie kwasów tłuszczowych dzięki którym ma dużą wartość odżywcza i właściwości lecznicze

może zwiększyć wydatek energetyczny ciała, pomagając spalić więcej tłuszczu
zawiera kwas laurynowy, który może mieć działanie anty-bakteryjne, anty-wirusowe i anty-grzybiczne, może pomagać w leczeniu wszelkich zakażeń
>może zmniejszyć łaknienie, powodować że mniej jesz nawet nie będąc tego świadomym
>zawiera kwasy tłuszczowe, które są włączone do ketonów, które mogą łagodzić napady padaczkowe i epilepsje
może poprawić poziom cholesterolu we krwi i zmniejszyć ryzyko chorób serca
>może chronić włosy przed uszkodzeniami, nawilża skórę i działa jak krem przeciwsłoneczny
zawiera kwasy tłuszczowe, które polepszają funkcje mózgu u pacjentów z chorobą Alzheimera
>może pomóc spalić tłuszcz, szczególnie ten w jamie brzusznej

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Materiał oryginalny: Olej kokosowy i jego zdrowotne właściwości - Nowa Trybuna Opolska

Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki