reklama

Nie chcesz chorować? Dodaj do swojej diety imbir, czosnek, miód i cytrynę

(szal)Zaktualizowano 
Czosnek - naturalny antybiotyk - ma swoich fanów i antyfanów, którzy nie potrafią znieść jego zapachu. Ale od czego żucie zielonej natki pietruszki, zjedzenie łyżeczki miodu, jabłka, ziarnka palonej kawy, wypicie mleka... Są różne sposoby na pozbywanie się intensywnego zapachu czosnku. Ale jeść go warto. Główną zaletą czosnku jest jego wpływ na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej jelit. Czosnek odbudowuje zniszczoną florę bakteryjną w jelitach po przebytych kuracjach antybiotykowych. Wspomaga układ odpornościowy i oddechowy, wzmacnia naturalne mechanizmy obronne organizmu oraz podwyższa ogólną sprawność. Ma działanie przeciwutleniające i zmniejsza ilość wolnych rodników. Obniża poziom cukru we krwi. Koi bóle głowy i ułatwia zasypianie. Jest doskonały w profilaktyce chorób serca, infekcji i przeziębień. Jak ze wszystkim, nie warto jednak przesadzać z jego spożywaniem. W nadmiarze może wywołać problemy żołądkowe, ból głowy, uczucie zmęczenia oraz biegunkę. Fot. 123RF
Czasami zwykłe produkty mogą skutecznie walczyć z przeziębieniem, a używane profilaktyczne potrafią do niego w ogóle nie dopuścić. Imbir używany jest jako środek na przeziębienie i katar. Wypicie szklanki ciepłej wody z sokiem cytrynowym i miodem o poranku pozytywnie wpływa na układ immunologiczny i nawadnia organizm. A czosnek to naturalny antybiotyk... Zanim pójdziesz do apteki, wypróbuj to, co daje Ci natura.

FLESZ: Elektryczne samoloty nadlatują.

Wideo

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie