Zamknij

DziennikBaltycki.pl - wiadomości Pomorze, wiadomości Trójmiasto

Najlepsze zamienniki mięsa – 10 polecanych produktów bogatych w białko i żelazo

Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które zapewniają komplet zawartych w niej białek i łatwo przyswajalne składniki odżywcze, np. najlepiej

Wibowo Djatmiko (Wie146)/Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Poprzednie Następne
Przeglądaj również za pomocą strzałek na klawiaturze [3/12] Poprzednie Następne

Tempeh

Tempeh to fermentowane nasiona soi rodem z Jawy, które zapewniają komplet zawartych w niej białek i łatwo przyswajalne składniki odżywcze, np. najlepiej przystępne żelazo. Dostępny jest w wersji naturalnej, wędzonej, smażonej, marynowanej i fermentowanej z dodatkiem innych nasion.

W 100 g tempehu:
białko: 20 g
żelazo: 2,7 mg
kalorie: 190 kcal

Najnowsze wiadomości

reklama

Polecamy