MKTG SR - pasek na kartach artykułów
3 z 4
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Droga łącząca Buków z Lubomią zostanie przebudowana. Kiedy ruszą prace?

Droga łącząca Buków z Lubomią zostanie przebudowana. Kiedy ruszą prace?

Biecz. Przegląd Twórczości Artystycznej Osób Niepełnosprawnych tym razem na rockowo

NOWE
Biecz. Przegląd Twórczości Artystycznej Osób Niepełnosprawnych tym razem na rockowo

Polecamy

Technologiczny narkotyk: telefon. Jak walczyć z taką formą uzależnienia?

Technologiczny narkotyk: telefon. Jak walczyć z taką formą uzależnienia?

Piotr Borawski wróci na fotel wiceprezydenta Gdańska, będzie też drugi wice z KO

Piotr Borawski wróci na fotel wiceprezydenta Gdańska, będzie też drugi wice z KO

ORLEN Wyścig Narodów. Egholm pierwszym liderem

ORLEN Wyścig Narodów. Egholm pierwszym liderem