Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
5 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kolejna zakąska do piwa czy wódki. Podawany z żółtkiem,...

Najlepsze smaki z dzieciństwa, których dzisiaj już nie spotkasz. Aż cieknie ślinka!

Tatar wołowy

Kolejna zakąska do piwa czy wódki. Podawany z żółtkiem, cebulą, korniszonami i marynowanymi grzybkami, wołowy tatar, często lądował na barowych stolikach. Tatar powinien być robiony z mięsa wołowego, ale w PRLu nie zawsze taki rarytas był dostępny. Pomysłowy Polak znalazł jednak na to sposób. Tatar przygotowany z tańszego i bardziej dostępnego mięsa wieprzowego barwiono sokiem z buraczków.

Zobacz również

Co dalej po meczu ŁKS - Śląsk? To będzie dla mnie duży egzamin

Co dalej po meczu ŁKS - Śląsk? To będzie dla mnie duży egzamin

Pierwszy w tym roku Kolor Fest w Przemyślu [ZDJĘCIA]

Pierwszy w tym roku Kolor Fest w Przemyślu [ZDJĘCIA]

Polecamy

O krok od tragedii w Gdańsku! Zasłabł i potrącił kobietę z dzieckiem

O krok od tragedii w Gdańsku! Zasłabł i potrącił kobietę z dzieckiem

Ekstraliga rugby. Bój o finał w Sopocie, kluczowy mecz Orlen Orkana

Ekstraliga rugby. Bój o finał w Sopocie, kluczowy mecz Orlen Orkana

Lewandowski podsumował swoje półtora roku w Barcelonie

Lewandowski podsumował swoje półtora roku w Barcelonie