MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz liderów wojewódzkiego finału [zdjęcia]
KUCHARZ ROKU
Bartosz Warmowski, Zatoka Smaków, Jastarnia
powiat pucki
- To tylko i wyłącznie zasługa sympatyków - mówi o rekordowej (ponad 2 tys.!) liczbie głosów, które uzyskał pan Bartosz w naszym głosowaniu. A głosowanie wciąż trwa. Naszego kandydata do Kucharza Roku postanowiliśmy więc zapytać o przepis na taki sukces. - Sam zrobiłem sobie kampanię marketingową. Ściągnąłem materiały promocyjne przygotowane przez „Dziennik Bałtycki”, wysyłałem smsy do ludzi, którym smakuje moja kuchni, udostępniłem posty na facebooku. Bardzo pomogła mi także restauracja i hotel, w którym pracuję - w obu przypadkach także dzielili się informacją o głosowania w mediach społecznościowych, do tego w restauracji zawisły plakaty z prośbą o oddanie głosu - tłumaczy pan Bartosz. A z czego słynie jego kuchnia? Jak na nadmorską restaurację przystało - oczywiście z ryb. - Aktualnie wachlarz opcji jest bardzo szeroki, jest wiele świeżych ryb do wyboru. Może to być makrela albo nie mniej smaczne ryby z Morza Śródziemnego. Cieszę się, że klientom smakuje to, co przygotowuję - mówi pan Bartosz, którego na co dzień spotkamy w Zatoce Smaków (Jastarnia, ul. Portowa 35).
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT