MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach [zdjęcia]
KUCHARZ ROKU
Oskar Olesiak, Pod Złotym Lwem, Puck
Jak długo gotujesz?
Swoją przygodę z gotowaniem zacząłem jeszcze zanim wybrałem szkołę średnią. Można powiedzieć że kuchennego bakcyla złapałem dzięki mojej mamie, która od lat pasjonowała się gastronomią.
Pamiętasz swoje pierwsze danie?
Podejrzewam, że był to klasyczny schabowy z ziemniakami. Było to na początku szkoły gimnazjalnej. Za bardzo daniem tego nazwać nie można, ponieważ spaliłem go totalnie, ale byłem zadowolony ponieważ zrobiłem go sam (śmiech).
Co najczęściej zamawiają goście Pod Złotym Lwem?
Największą popularnością cieszy się udko kacze confit na kapuście czerwonej z kopytkami, schodzi też golonka czy pstrąg saute. Ciężko wybrać te najlepsze dania, każde z nich ma unikalny smak i styl.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT