MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach. Część 3 [zdjęcia]
BAR/JADŁODAJNIA ROKU
Bistro na Fali, Malbork
Lokal powstał w 2016 roku po „Kuchennych Rewolucjach” Magdy Gessler, która zawitała do ówczesnej Karczmy Zamczysko istniejącej na rynku gastronomicznym od 2002 roku.
- Dobrze jest, by taki fachowiec spojrzał z boku na to, co robimy. Przez pierwsze dwa dni pani Magda „zjechała” nas trochę, ale pozostałe dwa dni w kuchni minęły przyjemnie - opowiadał nam wtedy Krzysztof Łopata, właściciel lokalu.
Nerwy były, ale jak się okazało - niepotrzebnie. Bo potem telewidzowie mogli zobaczyć, że znana restauratorka jest dumna z „Bistro na fali”.
- Dokonaliśmy zmian, które wiele osób pozytywnie zaskoczyły - cieszy się dziś właściciel.
Menu jest bogate, a można w nim znaleźć m.in. pulpety jelenie, roladki z dziczyzny z kluskami śląskimi, pierogi z dziczyzną, ryby, golonkę w kąpieli piwnej, zupę rybną, zupę wegetariańską, krem dyniowy, flaki wołowe, rosół z koguta i wiele innych.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT