MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach. Część 3 [zdjęcia]
KUCHARZ ROKU
Paweł Tym, Oaza Kaszubska, Wąglikowice
powiat kościerski
Pierwsze kroki w tym zawodzie zaczął stawiać w 2012 roku w Domu Wczasowym Helena we Wdzydzach.
- Była to praca sezonowa i można powiedzieć, że od tego wszystko się zaczęło, tam uczyłem się podstaw gotowania i stwierdziłem, że to jest to, co chcę robić w życiu - mówi Paweł Tym. - Od 2015 roku, czyli po ukończeniu szkoły, rozpoczą-łem pracę w Kaszubskiej Oazie w Wąglikowicach. Staram się ciągle rozwijać, bo jest to zawód, w którym trzeba się uczyć całe życie.
Jak przyznaje Paweł Tym, nie ma dania popisowego, stara się, aby wszystko, co robi, było smaczne i wykonane z największą starannością. Jego plan na przyszłość to ciągła praca nad sobą, uczestnictwo w szkoleniach. W wolnych chwilach stara się poświęcić jak najwięcej czasu rodzinie, bliskim i pasjom, którymi są: gotowanie, motoryzacja i sport.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT