MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach. Część 3 [zdjęcia]
BAR/JADŁODAJNIA ROKU
Pod Łososiem, Karwia
powiat pucki
Kultowe miejsce w gminie Władysławowo. Niepozornie wyglądający lokal przy głównej drodze vis a vis wejścia na plażę nr 43 kusi smakiem od lat. Wcześniej w tym miejscu znajdował się bar U Bogdana. Chwilę po nim otwarto tu Kaszubską Checz. Teraz postawiono na ryby. Co tu znajdziemy? Prawdziwym skarbem i zarazem specjalnością zakładu jest - naturalnie - łosoś. To tutaj posmakujemy tradycyjnie smażonych ryb. Do wyboru są też te pieczone w piecu. W karcie m.in. dorsz, flądra, halibut, łosoś, miętus królewski, torbut, śledź, pstrąg, sandacz i sola. Bar Pod Łososiem chwali się, że prawdopodobnie jest jedynym miejscem w Karwi, gdzie podają pieczoną rybę bez tłuszczu. W menu znajdzie się też coś dla amatorów innych potraw. Zupy, pierogi i naleśniki schodzą równie często jak kaszubskie przysmaki.
Po jedzeniu możemy obejrzeć kolekcję eksponatów, a wśród nich m.in. wciąż działający telewizor Szafir z lat 60.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT