9 z 92
Poprzednie
Następne
MISTRZOWIE SMAKU. Zobacz galerie liderów w miastach i powiatach. Część 3 [zdjęcia]
KUCHARZ ROKU
Michał Płotka, restauracja Leśna, Wejherowo
Jak długo jest Pan Kucharzem?
W tym zawodzie pracuje już od 14 lat. Kucharzem jestem z wykształcenia. Najpierw ukończyłem szkołę zawodową, a następnie technikum technologii żywności w Redzie. Wcześniej pracowałem przede wszystkim na terenie Trójmiasta, m.in w Hotelu Mariott.
Dlaczego postanowił pan pracować akurat w tym zawodzie?
Gotowanie jest moją pasją od dzieciństwa, która przerodziła się w wykonywany zawód. Zaszczepiła mnie tym moja mama, która bardzo dużo gotowała.
Czy ma pan jeszcze jakieś inne zainteresowania poza gotowaniem?
Głównie sport, ale raczej jako kibic. Lubię też wycinać dekoracyjnie w arbuzie.
Koszt SMS-a: 2,46 zł z VAT