MISTRZOWIE SMAKU Dodatkowe nagrody dla lodziarni i piekarni...

    MISTRZOWIE SMAKU Dodatkowe nagrody dla lodziarni i piekarni podczas Dnia Piekarza i Cukiernika na targach Polagra Tech

    Akcja specjalna MISTRZOWIE SMAKU

    Aktualizacja:

    MISTRZOWIE SMAKU Dodatkowe nagrody dla lodziarni i piekarni podczas Dnia Piekarza i Cukiernika na targach Polagra Tech
    Doskonała wiadomość dla laureatów plebiscytu Mistrzowie Smaku w kategoriach Lody Roku i Piekarnia Roku! Podobnie jak kucharze, kelnerzy, restauracja oraz cukiernie i kawiarnie, zwycięzcy z każdego województwa w tych kategoriach także odbiorą nagrody podczas największych targów gastronomicznych w Polsce, które odbędą się w Poznaniu.
    MISTRZOWIE SMAKU Dodatkowe nagrody dla lodziarni i piekarni podczas Dnia Piekarza i Cukiernika na targach Polagra Tech
    Uroczyste wręczenie statuetek dla zwycięzców w kategoriach Lody Roku i Piekarnia Roku odbędzie się w niedzielę, 30 września w ramach obchodów Dnia Piekarza i Cukiernika na targach Polagra Tech. Nagrodzenie Mistrzów Smaku będzie jednym z głównych punktów programu.

    Poza udziałem w samej uroczystości cukiernicy i piekarze będą mogli skorzystać z wielu branżowych atrakcji, które czekają na nich na targach. Będą mogli zobaczyć najnowsze rozwiązania technologiczne, dodatki do żywności, które podniosą walory smakowe i estetyczne wypieków oraz pokazy cukiernicze realizowane przez znanych i cenionych na rynku rzemieślników.



    Dzień Piekarza i Cukiernika odbywa się w ramach Salonu Technologii Piekarskich i Cukierniczych będącego częścią targów POLAGRA TECH w przestrzeniach Międzynarodowych Targów Poznańskich co dwa lata. Tegoroczna edycja targów będzie mieć miejsce w dniach od niedzieli, 30 września do czwartku, 4 października.

    - Niedziela to dla wielu piekarzy i cukierników jedyny dzień wolny od pracy. Wiedząc o tym, specjalnie dla nich otwieramy Salon Technologii Piekarskich i Cukierniczych dzień wcześniej niż pozostałą część ekspozycji targów POLAGRA TECH – mówi Joanna Jasińska, dyrektorka projektu. - Dzień Piekarza i Cukiernika to dla rzemieślników szansa, by w dogodnym terminie zapoznać się z ofertą wystawców. A już teraz możemy obiecać, że atrakcji, nowości i premier nie zabraknie.

    30 września rzemieślnicy cukiernictwa będą mogli wziąć udział w pokazach cukierniczych, których tematyka dotyczyć będzie wykorzystania masy cukrowej i karmelu przy dekoracji wypieków okolicznościowych. W ramach warsztatów zaprezentowane zostaną różne metody zdobnictwa kruchych ciasteczek i tortów na baby shower, przyjęcia z okazji chrztu czy pierwszych urodzin dziecka.

    A to jeszcze nie wszystko. Prawdziwie inspirujące dla rzemieślników okażą się zapewne również spotkania przy stoiskach wystawców i w ramach pokazów organizowanych przez stowarzyszenia współpracujące z organizatorami targów POLAGRA TECH. To one niosą szansę otwarcia się na nowe rozwiązania, świeżego spojrzenia na własną ofertę i na to, jak można zmienić ją tak, by rozwijać potencjał prowadzonej przez siebie piekarni czy cukierni, dostosowując ją do zmieniających się upodobań smakowych współczesnych konsumentów.

    Jesienny blok targowy będzie dla piekarzy i cukierników okazją, by poszukać nowych inspiracji dla stworzenia smacznej, dostosowanej do wymogów współczesnego konsumenta oferty wypieków. Będą mogli zaopatrzyć się tutaj we wszystkie produkty techniczno-technologiczne potrzebne do przygotowania pełnowartościowego, kuszącego zapachem, apetyczną fakturą i kształtem wypieku.

    Pokazy cukiernicze będą kontynuowane również kolejnego dnia – 1 października, a ich uzupełnieniem będą również pokazy piekarskie. Te jednak przypadną na następne dni targowe – organizowane będą od 2-4 października. W ich ramach rzemieślnicy dowiedzą się, jak nadać bochnom chleba kunsztowny kształt warkocza lub innej formy splotu, tak by jak najpełniej wpisywał się w konwencję takich wydarzeń jak pierwsza komunia czy wesele.

    Cukierników i piekarzy zainteresują również szkolenia dla profesjonalistów organizowane w ramach targów w środę, 3 października. Ile kaw jesteś gotowy wypić z klientem, aby zrozumieć jego potrzeby? Czy strategia jest dla amatorów, a dopiero egzekucja dla profesjonalistów? M.in. takie tematy zostaną poruszone w czasie prelekcji i warsztatów składających się na program szkoleń dla branży technologii spożywczej, które odbędą się w środę, 3 października. Najciekawsze trendy promocyjne związane z projektowaniem produktów i usług (design thinking/service design) i sprzedażowe dopasowane do potrzeb biznesowych piekarzy i cukierników przedstawią specjaliści z firm szkoleniowych 4Results, MOMA oraz Błachowski i Partnerzy.

    W ramach targów Polagra Tech w dniu 1 października rozpocznie się również Salon Technologii Spożywczych. Jednocześnie w tym samym czasie odbędą się też targi o komplementarnej tematyce: Taropak, Polimer Tech, 4 Print Week i Polagra Gastro / Invest Hotel.




    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    Polecamy

    Wideo