Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Magda Gessler gotowała na żywo w Manufakturze. Jest też w trakcie "Kuchennych rewolucji" ZDJĘCIA

Anna Janiszewska
Anna Janiszewska
Przy okazji przyjazdu do Łodzi Magda Gessler załatwiła kilka kulinarnych spraw!

Magda Gessler w Łodzi

Magda Gessler przyjechała do Łodzi na nagranie programu "Dzień dobry TVN". Pretekstem było otwarcie strefy gastronomicznej Qulinarium w Manufakturze, gdzie gotowała na żywo. Tłumów nie było - osoby przyglądające się gotującej gwieździe musiały zachować dystans. Tylko kilka osób mogło podejść nieco bliżej i usiąść na wyznaczonych miejscach w bezpiecznej odległości.

Były też pytania do restauratorki, m.in. o to, czy będzie można zrobić sobie z nią zdjęcie. Wśród publiczności pojawiły się fanki pani Magdy. Mama z córką przyszły na kawę i przypadkiem zobaczyły swoją idolkę. Udało się im zająć miejsca w pierwszym rzędzie.

- Oglądam "Kuchenne rewolucje", także powtórki i tak w kółko. Gotując inspiruję się Magdą Gessler, ale ciężko jej przepisy skopiować, bo są unikalne. Co najwyżej wykorzystuję w gotowaniu różne jej pomysły czy triki - mówi pani Beata Zielińska - Przybył.

Opisuje panią Magdę jako wspaniałą osobowość, kolorową, która ubarwia świat.

Magda Gessler została zaatakowana na ul. Piotrkowskiej przez dwóch napastników.

Magda Gessler zaatakowana na Piotrkowskiej. Podczas Kuchenny...

- Lubię jej podejście do zarządzania restauracjami Potrafi docenić serce kuchni, czyli kucharzy. Rozczarowuje mnie to, że niektóre restauracje po rewolucjach nie są w stanie przetrwać, ale to raczej wina właścicieli, a nie braku klientów. Bo gdy chodzimy do restauracji, które zmieniła pani Magda Gessler, zawsze jest tłum. Trudno o wolny stolik - dodaje pani Beata.

Razem z córką mają ulubioną - "Bistro La Rosa" na ul. Rąbieńskiej w Łodzi.

- Trzymają tam poziom. Często tu wracamy. Robimy tu także różne rodzinne uroczystości. Mają wyśmienity krem z pomidorów, makaron z indykiem, sernik z musem z truskawek, pyszne ryby - wymienia fanka Magdy Gessler.

Podczas występu w Manufakturze Magda Gessler przedstawiła łodzianom propozycję śniadania. Zaproponowała omlet francuski z szynką parmeńską, słone babeczki z wędzonym pstrągiem na chrzanowym musie oraz flaki cielęce ze świeżo tartym parmezanem pod grzanką z czosnkową oliwą. Zachęcała także, aby pić sok z granatu, który jest afrodyzjakiem. Opowiadała o tym, w jaki sposób podawać potrawy, aby wyglądały apetycznie i estetycznie.

Restauratorka zdradziła, że przyjechała do Łodzi także po to, aby nakręcić kolejny odcinek "Kuchennych rewolucji". Ponoć zdjęcia trwały do godziny 1 w nocy z piątku na sobotę. Powiedziała, że w weekend zamierza także wrócić do jednej ze zmienionych restauracji, aby sprawdzić jak spisali się właściciele.

od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Magda Gessler gotowała na żywo w Manufakturze. Jest też w trakcie "Kuchennych rewolucji" ZDJĘCIA - Express Ilustrowany

Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki