Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
2 z 25
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej...
fot. Paweł Epler

Kultowe potrawy z barów mlecznych. Idealne przepisy na dania z barów mlecznych

Pasta jajeczna Agnieszki Delkowskiej

Składniki
400 g białego sera półtłustego
7 jajek ugotowanych na twardo
dwa pęczki szczypiorku
2 pęczki rzodkiewki
1/2 pęczka koperku
pęczek cebulki dymki (razem z białą częścią)
1/2 szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
2 łyżki majonezu
4 łyżki startego na drobnych oczkach sera żółtego
sól, pieprz

Wykonanie
Ser rozgnieść widelcem. Do rozgniecionego sera dodać drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek, koperek i dymkę razem z cebulkami. Jajka zetrzeć w całości na grubych oczkach tarki i dodać do sera. Dołożyć ser żółty, śmietanę i majonez. Doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Jeśli jest „za suche”, dodać śmietanę.

Zobacz również

Maria Luiza opuści program?!? Czegoś takiego jeszcze nie było!

NOWE
HIT DNIA
Maria Luiza opuści program?!? Czegoś takiego jeszcze nie było!

Uczelniana komisja zbada przyczyny pożaru w Akademii Jakuba z Paradyża

NOWE
Uczelniana komisja zbada przyczyny pożaru w Akademii Jakuba z Paradyża

Polecamy

Co w PS Plus Extra i Premium w kwietniu? Gry już dostępne!

Co w PS Plus Extra i Premium w kwietniu? Gry już dostępne!

Pożar mieszkania w Krakowie. Strażacy uratowali koty

Pożar mieszkania w Krakowie. Strażacy uratowali koty

Pianohooligan zapowiada płytę "Critique Of Swing In Two Parts"

Pianohooligan zapowiada płytę "Critique Of Swing In Two Parts"