Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje w Poznaniu 22.03.2018. Kotlet Bistro zamiast Czerwonego Kapturka. Udana rewolucja? [odcinek 5, sezon 17]

Maria Poznańska
Kuchenne Rewolucje w Poznaniu 22.03.2018. Kotlet Bistro zamiast Czerwonego Kapturka
Kuchenne Rewolucje w Poznaniu 22.03.2018. Kotlet Bistro zamiast Czerwonego Kapturka Grzegorz DembińskiPoprzednieNastępne
"Kuchenne rewolucje" w Poznaniu 22.03.2018 w TVN. Czerwony Kapturek w Poznaniu zamienił się w .... Kotlet Bistro! Co Magda Gessler zrobiła w poznańskiej restauracji? Kolejna rewolucja Magdy Gessler została uznana za udaną? Jak zmienił się rodzinny bar w sercu Poznania? Jakie są opinie o lokalu i jak wygląda menu? [Kuchenne Rewolucje 22 marca 2018 roku w Poznaniu - odcinek 5, sezon 17]

Kuchenne Rewolucje w Poznaniu (22.03.2018r.): Bar "Czerwony Kapturek" w centrum Poznania poddany rewolucjom Magdy Gessler - opis odcinka

„Czerwony kapturek” to niewielki rodzinny bar w centrum Poznania. Prowadzi go Dorota, wraz ze swoim partnerem Samuelem oraz synami - Maciejem i Dawidem.

To ich pierwszy wspólny „gastronomiczny biznes”. Dorota, która z zawodu jest dyplomowaną pielęgniarką wyjechała do Niemiec, by pracować w domu opieki i wspomóc finansowo rodzinę. Niestety lata rozłąki odbiły się negatywnie na ich relacjach.

Młodszy z synów Maciej namówił mamę, by otworzyła bar z domowym jedzeniem, który mógłby zapewnić jej dochód w Polsce. Dzieci uwielbiają kuchnię swoich rodziców, która kojarzy im się z dzieciństwem. Aby przekonać się, czy inni również z entuzjazmem odniosą się do dań Doroty, Maciej na początku testował potrawy „Czerwonego kapturka” na swoich znajomych.

Kiedy okazało się, że są chętni na ich ofertę, wspólnie postanowili otworzyć bar. Szefową kuchni jest oczywiście Dorota, pomaga jej Adrian, który niedawno ukończył szkołę. Szefowa kuchni przyznaje, że gotuje dość spontanicznie i czasami nie umiałaby powtórzyć tego samego dania. Chociaż kuchnia domowa, a atmosfera wesoła i rodzinna, to „Czerwony kapturek” nie cieszy się takim powodzeniem wśród gości, jakiego można było się spodziewać po sukcesach pierwszych dań Doroty „na wynos”.

Kuchenne Rewolucje w Poznaniu 22.03.2018. Kotlet Bistro zamiast Czerwonego Kapturka
Kuchenne Rewolucje w Poznaniu 22.03.2018. Kotlet Bistro zamiast Czerwonego Kapturka Grzegorz DembińskiPoprzednieNastępne

Gdyby nie zarobki partnera Doroty - Samuela, który musi pracować za granicą, żeby utrzymać „Czerwonego kapturka”, już dawno trzeba było by zamknąć przynoszący straty lokal. Jeśli bar nie zacznie wkrótce zarabiać na siebie Dorota znowu będzie musiała wyjechać za granicę. To oznacza kolejną rozłąkę z ukochaną rodziną, być może już na zawsze. To przerażająca perspektywa, dlatego wszyscy z nadzieją czekają na pomoc Magdy Gessler.

Kotlet Bistro w Kuchennych Rewolucjach, adres: Ul. Św. Czesława 12 w Poznaniu

Kotlet Bistro w Poznaniu po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler - MENU

W menu Kotlet Bistro (dawniej Czerwonego Kapturka) znajdziemy kotlety w różnych odsłonach i wariacjach. Ceny kotletów wahają się od 18 zł do 33 zł.

  • tradycyjny, czyli kotlet schabowy marynowany w cebuli i mleku + dodatki - 18 zł
  • cebulak, czyli podwójny kotlet schabowy przekładany karmelizowaną cebulką w winie i tymianku + dodatki - 25 zł
  • Pan Boczek, czyli podwójny kotlet schabowy przekładany prażonym boczkiem i cebulką + dodatki - 30 zł
  • Janosik, czyli podwójny kotlet schabowy przekładany serem królewskim, mozzarellą i oscypkiem + dodatki - 30 zł
  • panierowany ser camembert na mixie sałat z warzywnymi dodatkami, granatem i żurawiną - 16 zł

Każdego dnia proponowane jest także specjalne menu, które publikowane jest na fanpage'u Kotlet Bistro na Facebooku. I tak we środę obiadem dnia był De Volaille z pyrkami duszonymi i groszkiem na masełku za 18 zł. Zupą dnia była pomidorowa z lanymi kluseczkami za 7 zł.

Kuchenne Rewolucje w Poznaniu. Kotlet Bistro - OPINIE

Joanna: Ja również jestem od Was uzależniona,szczególnie od Camemberta �,który jest tak pyszny,obrzydliwie smaczny mniam...mniam...że aż po nocach mi się śni...kotlety pierwsza klasa nawet faceci nie są wstanie ich do końca przerobić bo porcja ogromna �a dla dzieci polecam mizerie hihi najlepsza robi Dorotka jak to mówi mój syn �jego ulubiona zupa w bistro hihi,ps.latem polecam chłodnik �już mi ślinka leci na samą myśl...pozdrowionka ekipo bajkowo kotletowa���

Małgorzata: Dziś byliśmy pierwszy raz. Na początku ma się wrażenie że jest bardzo mało miejsca ale po chwili robi się przytulnie i bardzo miło. A jedzenie obłęd.... rosół wspaniały, kotlet jak to mąż powiedział najlepszy jaki jadł. Naleśniki z watrobką mega ale najlepszy camembert ��� 100% warte polecenia!!!!!

Łukasz: Wielkopolska powinna być dumna z tego lokalu !!!! Ma być smacznie jak u mamy i tam tak jest :) gorąco polecam :)

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki