Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje w Baninie. Bar "Lis i Kura" zamiast bistro "Smacznego". Co zmieniła Magda Gessler? Menu, opinie [sezon 21, odcinek 4]

Maria Poznańska
Kuchenne Rewolucje w Baninie
Kuchenne Rewolucje w Baninie
Kuchenne Rewolucje w Baninie. Bistro „Smacznego” zamieniło się w bar "Lis i Kura". Co zmieniła Magda Gessler? To można było zobaczyć w najnowszym odcinku programu TVN w czwartek, od godz. 21:30. Tę przemianę można oglądać online na player.pl. Oglądaliście ten odcinek kulinarnego programu z Banina? Podzielcie się opiniami o lokalu i "Kuchennych Rewolucjach".

Kuchenne Rewolucje w Baninie. Bistro Smacznego zamieniło się w Lis i Kura

Opis odcinka TVN - sezon 22, odc. 4:
Kilkanaście kilometrów od centrum Gdańska w sąsiedztwie lotniska w Rębiechowie leży Banino. Przylegająca bezpośrednio do granic regionu wieś szybko zmienia swój charakter, stając się miejscem zamieszkania dla wielu pracowników trójmiejskich firm. Położone przy ruchliwej drodze bistro „Smacznego” prowadzi tu Zuzanna wraz ze swoim partnerem Rafałem.

Mężczyzna pracuje na statku, przez co w restauracji pojawia się bardzo rzadko. Zarządzanie lokalem jest właściwie całkowicie na głowie Zuzanny. Mimo wielu wysiłków „Smacznego” nie przynosi dochodów.

Choć do prowadzenia gastronomii para przygotowywała się wiele miesięcy, takich kłopotów finansowych nie byli w stanie przewidzieć. Dodatkowo rotacja pracowników jest tak duża, że niemal każdego dnia brakuje rąk do pracy.

W tej sytuacji Zuzanna zajmuje się wszystkim, od pracy na zmywaku, przez gotowanie po sprzątanie. Wszystkie jej wysiłki i poświęcenie idą jednak na marne. Jak to możliwe, skoro nieliczni klienci chwalą jedzenie?

Kuchenne Rewolucje Banino - gdzie oglądać w TV i online?

Lis i Kura w Baninie po Kuchennych Rewolucjach [MENU]

W menu stworzonym pod wodzą Magdy Gessler znalazły się m.in. kurczaki baby faszerowane na trzy sposoby:

  • po węgiersku,
  • po polsku,
  • po marokańsku.

Co znajdziemy w menu baru w Baninie?

  • Trzech kawalerów gotowych do wzięcia.
  • Polak romantyczny i nostalgiczny;
  • Węgier o ognisty spojrzeniu;
  • Marokańczyk który rozgrzeje twoje serce.
  • Kukurydziane kurczaki baby w trzech znakomitych odsłonach z przepisu Pani Magdy Gessler.

Przykładowy cennik:

  • Pierś z kurczaka z warzywami z pieca muśnięta winem białym 24 zł w zestawie.
  • Tarta serowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami plus sałatka 10 zł.
  • Penne z łososiem, szpinakiem i mozzarellą 16 zł porcja 200 g.

Bar "Lis i Kura" po Kuchennych Rewolucjach OPINIE

  • Miła obsługa duże porcje.
  • Bardzo smacznie, polecam 🙂
  • Jedzonko sprawdzone przez całą moją familię. A dzieciaki należą do wybrednych zachwycone całym menu począwszy od domowego kompotu, przez karkówkę, pizzę, rosół i oczywiście ciasta a kropką nad i były obłędne lody. Mąż zachwycony rybą i jabłecznikiem. Szkoda, że mamy tak daleko. Ale na pewno jeszcze tam zawitamy.
  • polecam, właścicielka Pani Zuza przesympatyczna, super klimat. Do zobaczenia🌷

A Ty jaką masz opinię na temat baru "Lis i Kura?" Czekamy na Wasze komentarze.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki