Kuchenne Rewolucje: odcinek 2, sezon 18. Rozmaryn w Szczecinie
Zapowiedź najnowszego odcinka:
W najnowszym odcinku "Kuchennych Rewolucji" historia Pawła, który z pasji do gotowania otworzył lokal w centrum Szczecina. Właściciel Rozmarynu liczył na więcej gości, ale od dłuższego czasu zmaga się z małą liczbą klientów w swoim lokalu.
Pasjonat gotowania, który wiele razy był we Włoszech., chciał stworzyć cudowne miejsce w Szczecinie. Co jendak nie zadziałało? W znalezieniu rozwiązania pomoże Magda Gessler.
Kuchenne Rewolucje w Szczecinie - opis odcinka:
"Pracowania dobrych smaków – Rozmaryn" jest owocem pasji do gotowania jej właściciela. Paweł nie tylko lubi gotować, ale także - podróżować. Liczne wyprawy do Włoch, a także jego zawód, czyli technolog piekarnictwa, sprawiły, że nie mógł on długo czekać z decyzją o otwarciu własnego lokalu.
Marzył on o pysznej włoskiej kuchni w centrum Szczecina z niezwykłym klimatem i piekarnią. Niestety jego fantazje prędzej, czy później musiały zdarzyć się z rzeczywistością.
Co zawiodło? Czy to industrialny styl restauracji zaprojektowany przez architekta, tak dalece odbiegający od skojarzeń z ciepłem krajów śródziemnomorskich, odstrasza gości?
Czy może mało trafnym pomysłem okazało się zatrudnienie młodego personelu, który - choć nie ma dużego doświadczenia w zawodzie - to świetnie dogaduje się z szefem? Z jakimi jeszcze problemami musi się mierzyć Paweł? Czy Magda Gessler znajdzie przyczynę kłopotów „Pracowni dobrych smaków”?
Kuchenne Rewolucje w Szczecinie - zdjęcia z nagrań odcinka:
Rozmaryn & Pracownia Dobrych Smaków:
"Kuchenne rewolucje" w Szczecinie w restauracji Rozmaryn - Pracownia Dobrych Smaków
Restauracja "Rozmaryn - Pracownia Dobrych Smaków" mieści się przy al. Wyzwolenia 42 w Szczecinie. Serwowana jest tam głównie kuchnia włoska.
- Obok specjałów rodem z Włoch (pizze, makarony) można tu znaleźć hummus z cieciorką i rukolą, stek z antrykotu argentyńskiego czy pełne odżywczych wartości sałatki - czytamy na profilu restauracji na Facebooku. - Dzięki temu goście odwiedzający restaurację mają w czym wybierać.
Magda Gessler dopiero 2 raz odwiedza restaurację w Szczecinie. W listopadzie 2015 roku pomogła restauracji Aramia. Jej wizyta zakończyła się sukcesem, a właściciele Arami otworzyli drugi lokal na szczecińskim Podzamczu.
Kuchenne Rewolucje w Pasłęku. Odcinek za tydzień prosto z woj. warmińsko - mazurskiego
W kolejnym odcinku programu, znana restauratorka odwiedzi Pasłęk (woj. warmińsko - mazurskie). Paulina, właścicielka „Perfect Pub” liczyła, że dzięki malowniczej lokalizacji jest skazana na sukces. Niestety pomimo szczerych chęci, różnorodnego menu i świeżych produktów, klienci decydują się tylko na obiady dnia na wynos. Właścicielka w każdym miesiącu „jest pod kreską”, a przyszłość restauracji jest niepewna. Uwaga Pauliny już niedługo skupi się na nowym członku rodziny, bo kobieta spodziewa się swojego pierwszego dziecka. Magda Gessler zrobi wszystko, by jej pomóc. Czy to się uda? 3 odcinek tego sezonu 20.09.2018 roku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?