Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN - menu, ceny, opinie [wideo]

AB, AIP, SN
Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny
Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny TVN/x-news
Udostępnij:
Kuchenne Rewolucje Magdy Gessler tym razem w Szklarskiej Porębie! Dawna restauracja Kanion zmieni się w Bistro Sztufada. Co udało się zmienić w lokalu? Odcinek "Bistro Sztufada Szklarska Poręba" - emisja czwartek, 23.11. 2017 o godz. 21.30 w TVN.

Restauracja Kanion to teraz Bistro Sztufada

Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko. Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny.

Przed "Kuchennymi Rewolucjami" restauracja miała minimalistyczny wystrój - były papierowe żyrandole, drewniane krzesła i stoły oraz szara podłoga.

Tak wyglądała restauracja Kanion w Szklarskiej Porębie:

Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny
Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny Bistro Sztufada/TVN
Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny
Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny Bistro Sztufada/TVN

Bistro Sztufada w Szklarskiej Porębie odniesie sukces?

W popularnej turystycznie Szklarskiej Porębie Agata i Marek wybudowali wspaniałą i nowoczesną restaurację „Kanion”. Zgodnie z zasadą uznawaną przez właściciela, że za wykonanie pracy płaci się „fachmanom”, projekt lokalu został zawierzony architektowi. Kiedy budynek był gotowy, Marek musiał znaleźć zawodowego kucharza – również fachowca. Mężczyzna przyznaje, że to nie było łatwe zadanie. Swojego kucharza wypatrzył w innej restauracji - czekał na niego przez kilka godzin w samochodzie, dopóki ten nie wyszedł z pracy. Kiedy więc nadarzyła się okazja na rozmowę, Marek zaprosił go do samochodu i przebił ofertę konkurencji. W taki oto sposób Artur, który ukończył szkołę gastronomiczną z najlepszymi ocenami, został szefem kuchni w „Kanionie”. Niestety od początku lokal nie przyciągał gości. Chociaż przed restauracją gromadzą się tłumy, to do środka nikt nie zagląda, nawet w sezonie. Klientów nie zachęciły zmiany w menu... Jak będzie po zmianach Magdy Gessler?

Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny
Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny Bistro Sztufada/TVN

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - menu:

Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).

Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny
Kuchenne rewolucje Bistro Sztufada Szklarska Poręba w TVN 23.11.2017 - menu, ceny Bistro Sztufada/TVN

Co jeszcze zjemy w Sztufadzie? Do wyboru mamy dwie zupy - czosnkową (14 zł) i gulaszową (15 zł). Na drugie danie możemy zamówić pstrąga z pieca z masłem czosnkowym z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami (35 zł), schab na smalcu z ziemniakami i kapustą zasmażaną (27 zł), polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym z ziemniakami i sałatką wiosenną (34 zł) oraz panierowaną pierś z kurczaka z frytkami i surówką (28 zł).

Goście mogą też wybierać z dwóch makaronów - tagliatelle z kurczakiem i borowikami w sosie śmietanowo-ziołowym z posypką z parmezanu (26 zł) i tagliatelle z krewetkami tygrysimi na białym winie, z pomidorami cherry (32 zł). Do tego są jeszcze trzy sałatki i 12 pizz.

Bistro Sztufada Szklarska Poręba OPINIE - KLIKNIJ >

Najbardziej gorący odcinek tego sezonu "Kuchennych Rewolucji". Burza w Le Papillon Noir podczas wizyty Magdy Gessler

"Kuchenne Rewolucje" w Katowicach. Burza w Le Papillon Noir ...

Kuchenne rewolucje - sezon 16 w TVN

Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

Kuchenne rewolucje to sukces

Magda Gessler zdradziła, że jest bardzo zadowolona z efektów, jakie przynosi jej program "Kuchenne rewolucje".

- Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii - wyznała restauratorka i prowadząca. Czy wie, że w niektórych miejscach ludzie stawiają "ołtarzyki" z jej zdjęciem?

Bistro Sztufada Szklarska Poręba - opinie z FB:

  • Niepokojący był fakt, że w niedzielę o 16 było pusto. Mimo to zaryzykowaliśmy. Wystrój bardzo przyjemny, ale z dań jedynie tagliatelle z krewetkami smaczne, natomiast tatar z kurkami bez smaku, pieróg z mięsem - ani wyglądu ani smaku. A te dania akurat były w menu rekomendowanym przez p. Gessler. Gorące napoje (gorąca czekolada, grzane wino i herbata) zostały podane jednocześnie z daniami, a nie wcześniej. Może powinniśmy byli zamówić pizzę i nie byłoby rozczarowania.
  • Obiad w niedzielę.Ciekawy wystrój i tu się kończy mój zachwyt. Polędwica twarda (dobrze że był ostry nóż). Pieróg z farszem a raczej przesoloną miazgą mięsną. Porcje małe i oszczędne. Ceny lekko podwyższone w stosunku do jakości i ilości. Dania wydawane do stolika w różnym czasie - jeden kończy a drugi dopiero zaczyna jeść. Obroniła się pizza, ale można zjeść lepszą w okolicy. Biznes nastawiony na jednorazowego klienta a szkoda bo jest potencjał.
  • W minioną sobotę mieliśmy przyjemność czy raczej nieprzyjemność gościć w restauracji Bistro Sztufada. Byliśmy grupą 19 osobową - rodzice z dziećmi . Na miejscu dowiedzieliśmy się, że przeprowadzała Pani tam Kuchenne Rewolucje . Bardzo nas to ucieszyło . Jednak tylko na chwilę. Pani, która przyjmowała zamówienia zupełnie sobie z tym nie radziła. Zamiast przyjmować stolikami i przekazywać do kuchni, biegała z karteczkami po całej sali, następnie zaczęła wstukiwać to na kasę ( minęło już około 40 minut) a kiedy nasze głodne dzieci zaczęły ją pytać o jedzenie ... rzuciła karteczki i poszła.
  • Rewelacja! Obsługa bardzo sympatyczna, pokoje dźwiękoszczelne z balkonem i wspaniałym widokiem na centrum, jedzenie pyszne i bardzo duże porcje. Jak dla mnie plus, że kucharz dostosowuje sie do potrzeb klienta, na życzenie. Śniadania- mistrzostwo! Na pewno tam wrócimy; ))
  • Chyba nigdy w życiu tak pysznie nie pojadłam ! Tatar mistrzostwo, pierog z wołowina pychota, a sernik był obłędny. Polecam serdecznie. Ja na pewno wrócę

Najbardziej gorący odcinek tego sezonu "Kuchennych Rewolucji". Burza w Le Papillon Noir podczas wizyty Magdy Gessler

"Kuchenne Rewolucje" w Katowicach. Burza w Le Papillon Noir ...

Kuchenne rewolucje - sezon 16 w TVN

Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.

Kuchenne rewolucje to sukces

Magda Gessler zdradziła, że jest bardzo zadowolona z efektów, jakie przynosi jej program "Kuchenne rewolucje".

- Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomii - wyznała restauratorka i prowadząca. Czy wie, że w niektórych miejscach ludzie stawiają "ołtarzyki" z jej zdjęciem?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
Dzis sobota,29.06.2019 r.,przyciagla nas tu Gessler,wystrój OK,lecz siedząc przy stolikach na dworze,bałagan w około,pełno petow od papierosów,a jedzenie straszne,chłodnik,tak mieliśmy ochotę,a to mizeria z dodatkiem szczypiorku i ziaren,jakoś się zjadło.. o drugim daniu nie trudno zapomnieć placek po węgiersku,aż najchętniej zdjecie dodałabym,ze nie wymyślamy,tłusty,niesmaczny,przypalone placki,reklamacja z oddaniem pieniędzy musiałabym,bo nie dało się tego jesc..pozdrawiam i nie polecam
Więcej informacji na stronie głównej Dziennik Bałtycki
Dodaj ogłoszenie