Kuchenne Rewolucje w Warszawie. Granat - Bistro Gruzińskie zamiast restauracji "Mada"
Opis odcinka TVN
W warszawskim Miasteczku Wilanów mieści się gruzińska restauracja „Mada”. Jej właścicielami są Vasil z żoną Martą. Choć mężczyzna początkowo pracował jako aktor, zbyt małe zarobki zmusiły go do wyjazdu do Polski.
Swoją pierwszą pracę dostał na zmywaku. Kiedy wreszcie zaczął normalnie funkcjonować, poznał Martę, z którą po czterech latach wziął ślub. Ich wspólnym celem stało się otworzenie restauracji. Ciężko pracowali, odkładali pieniądze, wzięli kredyt i ogromnym wysiłkiem stworzyli „Madę”. Parę wspiera także tata Vasila – Avtandil, który w Gruzji pracował jako inżynier. Aby choć trochę pomóc synowi, o świcie zaczyna pracę w hipermarkecie, a po południu pomaga w restauracji. Sytuacja finansowa Marty i Vasila jest jednak coraz gorsza. Dlaczego w tak zamożnej dzielnicy ich lokal świeci pustkami? Na to pytanie potrafi odpowiedzieć tylko Magda Gessler, którą zdesperowani właściciele „Mady” poprosili o pomoc.
Magda Gessler i Kuchenne rewolucje: te restauracje zrewolucj...
Granat - Bistro Gruzińskie w Warszawie[menu]
Dania główne
- CHACZAPURI ADŻARSKIE 25PLN
- z regiou Adżara z jajkiem sadzonym na wierzchu
- CHINKALI 25PLN
- tradycyjne pierogi gruzińskie z mięsem i z rosołem w środku
- PIELMIENI 25PLN
- ręcznie robione małe pierożki z mięsem mielonym
- TABAKA MAKVALSZI 38PLN
- połowa pieczonego kurczaka kukurydzianego w sosie jeżynowym na czerwonym winie z regionu Imereti
- SZKMERULI 35PLN
- dwa udka pieczonego kurczaka w sosie śmietanowo-czosnkowy
Przystawki
- ISPANACHIszt.4PLN|
- siekany szpinak z orzechami włoskimi z granatem i kolendrą
- STAPILOszt.6PLN|
- pasta marchewkowa podawana z chlebkiem kukurydzianym i serem
- BADRIDŻANIszt.4PLN|
- bakłażan faszerowany pastą orzechą z granatem i kolendrą
- CZARCHALIszt.4PLN|
- kulka z buraka z suszoną śliwką
Granat - Bistro Gruzińskie w Warszawie. GODZINY OTWARCIA
Poniedziałek – piątek
12:00 – 22:00
Weekend
12:00 – 22:00
Kuchenne Rewolucje w TVN. Nowy sezon
W nadchodzącym sezonie zrewolucjonizuje między innymi wyjęty z czasów PRL „Paradiso” pod Legnicą oraz pierogarnię w Tczewie i Nowogardzie. Na ratunek przybędzie też siostrom z Aleksandrowa Łódzkiego, prowadzącym domowy bar, oraz właścicielce drewnianej „Karczmy” pod Lublinem. Przekonamy się także, jakie zmiany dokonają się w wilanowskiej restauracji „Mada”, specjalizującej się w kuchni gruzińskiej. Przeniesiemy się również do niewielkiej Słupi pod Bralinem, tuż przy dawnej trasie Warszawa-Wrocław.
Kolejnym wyzwaniem będzie także rybnicka „Dzika róża”. Właściciele, Ewa i Marek, postanowili wynająć remizę straży pożarnej, znajdującą się na peryferiach miasta. Własnymi siłami przeprowadzili remont i otworzyli restaurację na pierwszym piętrze budynku. Szybko okazało się, że wybór miejsca stanowi największy problem „Dzikiej róży”, przez co traktowani są jako integralna cześć straży. Sytuacja stała się na tyle zła, że lokal czynny jest tylko w niedzielę. Jak zwykle, ostatnią deską ratunku okaże się Magda Gessler.
Kuchenne Rewolucje 2019. Gdzie oglądać?
Najnowsze odcinki „Kuchennych rewolucji” obejrzysz w TVN w każdy czwartek o godz. 21:30. Można je oglądać także online na player.pl.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?