Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
3 z 15
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział...
fot. Kalinovskiy/GettyImages.com

Kto nie powinien jeść ogórków kiszonych? Osoby z tymi schorzeniami powinny ograniczyć jedzenie kiszonek. Sprawdź, czy jesteś w tej grupie

Zaburzenia krzepnięcia krwi

Kiszonki są bogatym źródłem witaminy K, która bierze udział w procesie krzepnięcia. Przy problemach z zakrzepami stosuje się leki, które mają na celu zmniejszenie tworzenia się zakrzepu. Dlatego osoby chorujące na zakrzepicę powinny unikać nadmiernego spożywania ogórków kiszonych, ponieważ mogą one osłabiać działanie przeciwzakrzepowe farmaceutyków.

Zobacz również

Ostatnia sesja Rady Powiatu Malborskiego była okazją do podsumowań

Ostatnia sesja Rady Powiatu Malborskiego była okazją do podsumowań

Warsztaty terapeutyczne z LEGO! Dzieci puściły wodze fantazji w Hali Olivia

Warsztaty terapeutyczne z LEGO! Dzieci puściły wodze fantazji w Hali Olivia

Polecamy

Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!

Jak przechowywać szparagi, żeby były chrupiące? Tak przedłużysz ich świeżość!

Są decyzje środowiskowe dla dwóch linii energetycznych na Pomorzu

Są decyzje środowiskowe dla dwóch linii energetycznych na Pomorzu

Skuteczna interwencja z morza i z powietrza. Pasażer Stena Ebba z podejrzeniem zawału

O TYM SIĘ MÓWI
Skuteczna interwencja z morza i z powietrza. Pasażer Stena Ebba z podejrzeniem zawału