W pracowniach gdyńskiego Technikum Gastronomicznego pojawią się przedstawiciele trójmiejskiego biznesu, aby przygotować razem z uczniami tej placówki wigilijne potrawy.
Darczyńcy przekażą też cegiełki, dzięki którym będzie możliwość zakupienia produktów dla Hospicjum "Bursztynowa Przystań" w Gdyni.
Zobacz także: "Pomaganie przez gotowanie!" w 2018 roku. Nowa inicjatywa charytatywna "Dziennika Bałtyckiego"
Przedstawiciele lokalnego biznesu, którzy zdecydują się dołączyć do akcji, wylosują kulinarne zadania, które polegały będą na przyrządzeniu świątecznych potraw. Ich gotowanie odbywało będzie się we współpracy z uczniami Technikum Gastronomicznego.
Dzięki datkom do Hospicjum "Bursztynowa Przystań" w Gdyni trafią natomiast, podobnie, jak w ubiegłym roku, potrzebne tej placówce produkty, jak m.in. środki higieniczne, sprzęt medyczny i AGD. Udział w tegorocznej akcji potwierdzili już m.in. przedstawiciele gdyńskiej Galerii Klif, Okręgowego Przedsiębiorstwa Energetyki Cieplnej oraz Mark Ubieramy Najlepsze Szkoły, Andrzejczyk Nieruchomości, Profesjonal24, Wyższej Szkoły Bankowej w Gdyni, Centrum Handlowego Auchan Port Rumia i Miasta Gdynia.
Jak globalne ocieplenie zmienia wakacyjne trendy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?