Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Ulicami Skierniewic przejechało ponad 300 wyjątkowych aut

NOWE
Ulicami Skierniewic przejechało ponad 300 wyjątkowych aut

Arka Gdynia - Resovia NA ŻYWO. Arka chce wygrać i gonić lidera

NA ŻYWO
Arka Gdynia - Resovia NA ŻYWO. Arka chce wygrać i gonić lidera

Polecamy

Świątek niekwestionowaną królową „mączki” obecnego stulecia

Świątek niekwestionowaną królową „mączki” obecnego stulecia

Nieudany wyjazd do Wielkiej Brytanii. Dwie porażki polskich hokeistów

Nieudany wyjazd do Wielkiej Brytanii. Dwie porażki polskich hokeistów

Tragedia na drodze pod Wrocławiem. Motocykliści spłonęli po strasznym wypadku

Tragedia na drodze pod Wrocławiem. Motocykliści spłonęli po strasznym wypadku