Kaszubskie przysmaki w Kościerzynie

sura
Od 14 do 20 sierpnia w Kościerzynie będzie trwał Tydzień Kuchni Kaszubskiej. Jest to już kolejna edycja i doskonała okazja do promocji regionu i lokalnych punktów gastronomicznych, zarówno wśród turystów, jak i mieszkańców. Akcja cieszy się co roku dużym zainteresowaniem

Nikogo nie trzeba przekonywać, że nasz region wyróżnia tradycyjna kuchnia kaszubska, dlatego na stałe do kalendarza kościerskich wydarzeń w okresie, w którym przypada Święto Matki Boskiej Zielnej, wpisano właśnie „Tydzień Kuchni Kaszubskiej”.

Wszystkich, którzy zechcą przyłączyć się w dniach 14-20 sierpnia do tegorocznej edycji „Tygodnia Kuchni Kaszubskiej”, organizatorzy proszą o pisemne deklaracje wraz z propozycjami menu oraz fundowanej nagrody (np. voucher do restauracji).

Deklaracje można składać do 4 sierpnia na adres: [email protected], bądź osobiście w siedzibie Urzędu Miasta, II piętro pok. 36.

Warto dodać, że czasie Tygodnia Kuchni Kaszubskiej miasto dodatkowo będzie promować akcję i uczestniczące podmioty poprzez aplikację mobilną, którą można pobrać ze strony www.play.gogle.com.

Zainteresowani udziałem w akcji uzyskają wszelkie dodatkowe informacje w Wydziale Rozwoju i Promocji pod nr tel. 58 680-23-38 lub 58 680-23-02.

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie