Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jarmark dominikański: Naturalnie wędzone wędliny z Poznania

Martyna Łoboda
Joanna Toporska zaprasza do swojego stoiska
Joanna Toporska zaprasza do swojego stoiska M. Łoboda
Joanna Toporska z Poznania po raz drugi zjawiła się na Jarmarku św. Dominika. Zajmuje się wyrobem naturalnie wędzonych wędlin

Wszystkie produkty wykonywane są zgodnie ze starymi recepturami. - Są to staropolskie przepisy odnalezione na strychu. Były ukryte w beczkach - wyjaśnia.

Co sprawia, że wędliny pani Joanny są wyjątkowe? - Stuprocentowa zawartość mięsa i brak sztucznych konserwantów - tłumaczy. Wśród nich znajdziemy kiełbasy, szynki i pasztety. Wszystkie wędzone jałowcem lub wiśnią.

Co więcej, mogą być przechowywane bez lodówki. - Nawet do 25 stopni! Gorąco i wilgotność powietrza sprzyja naturalnej konserwacji - tłumaczy. Wyroby pani Joanny stały się produktem regionalnym Poznania.

Zainteresowanie wyrobami pani Joanny jest ogromne. A wszystko to dzięki zapachowi, który przyciąga spacerujących. - Mamy tutaj wielu stałych klientów. Wciąż pytają, kiedy otworzymy sklep w Gdańsku - przyznaje.

Kilogram pyszności masarki z Poznania kosztuje około 30- 40 zł.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki