MKTG SR - pasek na kartach artykułów
5 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli...
fot. GettyImages/from_my_point_of_view

Jak zrobić prawdziwy wiejski rosół? Na kurze czy bażancie zachwyci smakiem. Tych błędów nie popełniaj przy gotowaniu. Oto przepisy gospodyń

Jakie mięso do rosołu?

Wywar na mięsie ze skórą będzie dość tłusty, dlatego, jeśli nie jesteśmy smakoszami takich dań, możemy ją wcześniej zdjąć. Znaczna część przepisów zakłada użycie kawałków mięsa z kośćmi, zawarty w nich szpik nadaje charakterystycznego posmaku. To, które konkretnie części ptactwa wybrać, jest dowolne. Można gotować zarówno na korpusach i szyjkach, jak i na skrzydłach, podudziach czy kurzych łapkach. Warto pamiętać, że mięso drobiowe można łączyć między sobą lub całkiem wymieszać je z wołowym.

Zobacz również

Kolorowa parada autobusów w Warszawie. Na ulicach miasta kultowe ikarusy i "ogórki"

Kolorowa parada autobusów w Warszawie. Na ulicach miasta kultowe ikarusy i "ogórki"

Aquara Radomsko przygotowuje się do sezonu letniego. MOSiR zaprasza 1 czerwca. FOTO

Aquara Radomsko przygotowuje się do sezonu letniego. MOSiR zaprasza 1 czerwca. FOTO

Polecamy

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Palenie tylko dla bogatych? Po weekendzie wchodzą w życie poważne zmiany

Najlepsze prezenty na Dzień Matki DIY. Nie kupisz ich w żadnym sklepie!

Najlepsze prezenty na Dzień Matki DIY. Nie kupisz ich w żadnym sklepie!

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem

Arteta uhonorowany prestiżowym odznaczeniem