2 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
GRZYBY PASTERYZOWANE...

GRZYBY PASTERYZOWANE

Grzyby dokładnie myjemy, kroimy w paski kroimy i gotujemy przez 10–15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kwasku cytrynowego (na 1 szklankę wody1/4 łyżeczki kwasku).

Gorące grzyby razem z zalewą przekładamy do słoików, zamykamy i pasteryzujemy przez godzinę.

Po 24 godzinach pasteryzujemy ponownie przez pół godziny. Odstawiamy do ostudzenia i gotowe. Można je ustawić na przykład w na półkach w piwnicy, czy spiżarni.

Za to można dostać mandat w lesie! Sprawdź, czego nie wolno robić w lasach

Zobacz również

Tajemnice i ciekawostki polskich zamków. Największa latryna Europy, Żółta Dama i inne

Tajemnice i ciekawostki polskich zamków. Największa latryna Europy, Żółta Dama i inne

Rowery cargo zmienią logistykę miejską? Są szybsze niż furgonetki

Rowery cargo zmienią logistykę miejską? Są szybsze niż furgonetki

Polecamy

Lekkoatleci przygotowują się do sezonu letniego, bardzo daleko od Polski

Lekkoatleci przygotowują się do sezonu letniego, bardzo daleko od Polski

Kwidzyńska drogówka podsumowała akcję "Bezpieczny pieszy". Ujawniono 132 wykroczenia

Kwidzyńska drogówka podsumowała akcję "Bezpieczny pieszy". Ujawniono 132 wykroczenia

Sześcioro Polaków pojedzie na mistrzostwa świata do Bakuriani. Są debiutanci!

Sześcioro Polaków pojedzie na mistrzostwa świata do Bakuriani. Są debiutanci!

Dodaj ogłoszenie