Jak rozpoznać dobry miód i jak odróżnić go od wyrobu zafałszowanego cukrem?

Marianna Leśniewicz
Marianna Leśniewicz
Miód jest naturalnym płynem wytwarzanym przez pszczoły z nektaru kwiatów. Istnieje wiele różnych rodzajów tego produktu, w zależności od rodzaju kwiatów, z których powstaje. Jednym z najcenniejszych i zarazem najdroższych jest nowozelandzki miód manuka, który ma wyjątkowe właściwości lecznicze. Większość miodów dostępnych obecnie w sklepach to niestety podróbki, czyli produkty syntetyczne, które nie posiadają unikalnych i charakterystycznych dla prawdziwego miodu składników. Okazuje się, że także niektórzy pszczelarze dokonują „zafałszowania” miodu, mieszając ten prawdziwy ze sztucznym. Jak wobec tego odróżnić miód naturalny od fałszywego? Jest na to kilka sprytnych sposobów. Wyjaśniamy, jakie cechy powinien mieć prawdziwy, naturalny miód. Pixabay.com/PollyDot
Dowiedz się, jak odróżnić miód naturalny od fałszywego. Sprawdź, jakie cechy powinien mieć prawdziwy, tradycyjny wyrób.

Koronawirus atakuje parlamentarzystów

Wideo

Materiał oryginalny: Jak rozpoznać dobry miód i jak odróżnić go od wyrobu zafałszowanego cukrem? - Strona Zdrowia

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie