MKTG SR - pasek na kartach artykułów
2 z 31
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości...
fot. Pxhere.com

Jaja jakich świat nie widział - i to w twojej kuchni. Aż 30 przepisów na każdą kieszeń

Jajka gotowane

Cóż prostszego od gotowanego w wodzie jajka? Od długości gotowania zależy jego konsystencja. O czym należy pamiętać? Jajka powinniśmy wyjąć z lodówki 15-20 minut przed gotowaniem. Jeśli nie mamy czasu, opłukujemy je pod ciepłą, bieżącą wodą – dzięki temu nie pękną w trakcie gotowana. Czas gotowania jajek liczymy od zagotowania się wody. Idealne jajko na miękko powinniśmy gotować ok. 4 minuty, natomiast te na twardo – nie dłużej niż 8-10 minut.

Zobacz również

Młode kaczki uratowane na ulicach Stargardu

Młode kaczki uratowane na ulicach Stargardu

Rozpoczynają się juwenalia Państwowej Uczelni Zawodowej w Suwałkach

Rozpoczynają się juwenalia Państwowej Uczelni Zawodowej w Suwałkach

Polecamy

Rekordy życiowe i trzy minima na mistrzostwa Europy podczas Monika Pyrek Tour!

Rekordy życiowe i trzy minima na mistrzostwa Europy podczas Monika Pyrek Tour!

Zaprezentowano kalendarz kobiecych turniejów tenisowych na rok 2025. Będą zmiany!

Zaprezentowano kalendarz kobiecych turniejów tenisowych na rok 2025. Będą zmiany!

Nowy rekord Igi Świątek! Od niemal dziewięciu lat nikt tego nie dokonał!

Nowy rekord Igi Świątek! Od niemal dziewięciu lat nikt tego nie dokonał!