Nasza Loteria

Historyczny tytuł Archimagirusa w konkursie rozgrywanym na zamku w Gniewie przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton [ZDJĘCIA]

Krystyna Paszkowska
Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton (w środku). Nagrodą jest tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.
Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton (w środku). Nagrodą jest tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł. zdj. prywatne
O tytuł Archimagirusa rywalizowało na Zamku w Gniewie osiem drużyn z całej Polski i Ukrainy. Efekty ich kulinarnej pracy oceniało międzynarodowe jury, w skład którego wchodziły autorytety świata kulinarnego, m.in. Daniel Ayton, Robert Skubisz, Giorgio Diana, Bruno Van Vaerenbergh, Michał Doroszkiewicz, Andrea Camastra. Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton. Nagrodą był tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.

W konkursie bierze udział osiem trzyosobowych drużyn – siedem z Polski oraz jedna z Ukrainy. Co ciekawe, jedynym wymogiem, który musieli spełnić uczestnicy jest praca w zawodzie. Bez znaczenia jest zajmowane stanowisko, wiek oraz płeć. Zawodnicy z jednej drużyny nie muszą nawet reprezentować jednego zakładu pracy.

Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton (w środku). Nagrodą jest tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.

Historyczny tytuł Archimagirusa w konkursie rozgrywanym na z...

Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton. Nagrodą był tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.

"Złota ekipa" działała w składzie: Paweł Stawicki, na co dzień szef kuchni w Hiltonie Gdańsk, Marcin Milde i Łukasz Pędzarski.
Zdobywca tytułu Paweł Stawicki w zawodzie pracuje już od 12 lat, z czego ostatnich 9 lat w Hiltonie w Gdańsku. Od czterech lat jest szefem kuchni.

- Rywalizacja była na najwyższym poziomie - mówi Archimagirus z Gdańska. - Mieliśmy za rywali kucharzy z Chłodnej 15, z Łodzi, z bardzo fajnie prowadzonych restauracji. Przydało się moje doświadczenie konkursowe. Zaryzykowaliśmy i udało się - wygraliśmy.

POLECAMY NA STREFIE BIZNESU:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

szkolenie wojsko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki