Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Historyczny tytuł Archimagirusa w konkursie rozgrywanym na zamku w Gniewie przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton [ZDJĘCIA]

Krystyna Paszkowska
Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton (w środku). Nagrodą jest tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.
Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton (w środku). Nagrodą jest tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł. zdj. prywatne
O tytuł Archimagirusa rywalizowało na Zamku w Gniewie osiem drużyn z całej Polski i Ukrainy. Efekty ich kulinarnej pracy oceniało międzynarodowe jury, w skład którego wchodziły autorytety świata kulinarnego, m.in. Daniel Ayton, Robert Skubisz, Giorgio Diana, Bruno Van Vaerenbergh, Michał Doroszkiewicz, Andrea Camastra. Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton. Nagrodą był tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.

W konkursie bierze udział osiem trzyosobowych drużyn – siedem z Polski oraz jedna z Ukrainy. Co ciekawe, jedynym wymogiem, który musieli spełnić uczestnicy jest praca w zawodzie. Bez znaczenia jest zajmowane stanowisko, wiek oraz płeć. Zawodnicy z jednej drużyny nie muszą nawet reprezentować jednego zakładu pracy.

Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton (w środku). Nagrodą jest tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.

Historyczny tytuł Archimagirusa w konkursie rozgrywanym na z...

Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton. Nagrodą był tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.

"Złota ekipa" działała w składzie: Paweł Stawicki, na co dzień szef kuchni w Hiltonie Gdańsk, Marcin Milde i Łukasz Pędzarski.
Zdobywca tytułu Paweł Stawicki w zawodzie pracuje już od 12 lat, z czego ostatnich 9 lat w Hiltonie w Gdańsku. Od czterech lat jest szefem kuchni.

- Rywalizacja była na najwyższym poziomie - mówi Archimagirus z Gdańska. - Mieliśmy za rywali kucharzy z Chłodnej 15, z Łodzi, z bardzo fajnie prowadzonych restauracji. Przydało się moje doświadczenie konkursowe. Zaryzykowaliśmy i udało się - wygraliśmy.

POLECAMY NA STREFIE BIZNESU:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Dziennik Zachodni / Wybory Losowanie kandydatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki