W konkursie bierze udział osiem trzyosobowych drużyn – siedem z Polski oraz jedna z Ukrainy. Co ciekawe, jedynym wymogiem, który musieli spełnić uczestnicy jest praca w zawodzie. Bez znaczenia jest zajmowane stanowisko, wiek oraz płeć. Zawodnicy z jednej drużyny nie muszą nawet reprezentować jednego zakładu pracy.
Historyczny tytuł Archimagirusa w konkursie rozgrywanym na z...
Tytuł Archimagirusa przypadł Pawłowi Stawickiemu z hotelu Hilton. Nagrodą był tygodniowy staż w jednej z najlepszych restauracji na świecie - RAV na Tajwanie i 10 tys. zł.
"Złota ekipa" działała w składzie: Paweł Stawicki, na co dzień szef kuchni w Hiltonie Gdańsk, Marcin Milde i Łukasz Pędzarski.
Zdobywca tytułu Paweł Stawicki w zawodzie pracuje już od 12 lat, z czego ostatnich 9 lat w Hiltonie w Gdańsku. Od czterech lat jest szefem kuchni.
- Rywalizacja była na najwyższym poziomie - mówi Archimagirus z Gdańska. - Mieliśmy za rywali kucharzy z Chłodnej 15, z Łodzi, z bardzo fajnie prowadzonych restauracji. Przydało się moje doświadczenie konkursowe. Zaryzykowaliśmy i udało się - wygraliśmy.
Zobacz także:
* 12 lipca - 8 ekip kucharzy, cukierników walczy o tytuł Archimagirusa [ZDJĘCIA]
* Zobaczmy co się działo w Zamku Gniew podczas pierwszego dnia Archimagirusa [ZDJĘCIA]
POLECAMY NA STREFIE BIZNESU:

szkolenie wojsko
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?