- Rosła i rosła, a my patrzyliśmy na to z przyjemnością - mówi Renata Sitnik.
- Kapusta jest zdrowa i bardzo smaczna - dodaje Dariusz Sitnik. - Postanowiliśmy ją ściąć, bo dłużej już nie mogła być w ziemi.
Oboje mówią, że mogliby ugotować z takiej kapusty wiele zup, ale postanowili przeznaczyć ją do zakiszenia.
- Taki okaz trafił się nam pierwszy raz w życiu, dlatego chcemy się nim też pochwalić - powiedzieli nam małżonkowie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?