Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Gdańska mekka gastronomii już otwarta. Słony Spichlerz odpowie na potrzeby każdego podniebienia

Natalia Grzybowska
W Gdańsku powstało nowe miejsce na restauracyjnej mapie miasta. W jednym miejscu można posmakować kuchni lokalnej i ponadlokalnej. Słony Spichlerz - Restaurant Market ma odpowiadać na potrzeby każdego podniebienia. Jak mówią twórcy miejsca, smakosze mogą odbyć kulinarną podróż do Włoch, Indii, Japonii czy Meksyku i to niemal przez całą dobę.

Deo Plaza na Wyspie Spichrzów to nowe centrum biznesowe, turystyczne i wypoczynkowe Gdańska. W tej wyjątkowej inwestycji otwarto nowy koncept restauracyjny Słony Spichlerz – Restaurant Market, który jako pierwszy w Trójmieście połączył pod jednym dachem lokalnych i ponadlokalnych restauratorów.

Każdy zadowoli kubki smakowe

W Słonym Spichlerzu nie tylko doświadczymy smaków i aromatów kuchni polskiej z jej ponadczasowymi frykasami, ale zawitamy też do Włoch, Japonii, Meksyku czy Indii. Miłośnicy morskich smaków skosztują świeżych ryb hodowanych w źródlanej wodzie lub odłowionych w morzu. Dla wegan i wegetarian szykują się dania z pełnego wachlarza sezonowych warzyw, a mięsożercy uraczą się najlepszą wołowiną. Wysokiej jakości jedzenia odpowiadają atrakcyjne ceny.

Oferta skierowana jest do miłośników międzynarodowych kulinariów, poszukiwaczy sezonowych przysmaków i wielbicieli dobrej kuchni – oferta Spichlerza odpowie na potrzeby każdego podniebienia.

Otwarcie kompleksu rozrywkowo-restauracyjnego Słony Spichlerz na gdańskiej Wyspie Spichrzów [27.03.2019]

Słony Spichlerz i Sassy w kompleksie Deo Plaza na Wyspie Spc...

Jadłodajnia niemal całodobowa

Słony Spichlerz funkcjonuje prawie przez całą dobę. Część przestrzeni udostępniana jest na śniadania już od godziny 8.00, a w weekendy całość będzie otwarta aż do 3.00.

Wyjątkiem jest GWAR - restauracja serwująca polską kuchnię zamykać się będzie na zaledwie 4 godziny w przeciągu doby, funkcjonując w systemie 20/24 h.

Nie tylko kulinaria

Inspirowane popularnymi food hallami wnętrze na ok. 1000 m2 może pomieścić ponad 300 osób. W trzech salach i dwóch ogródkach toczyć się będzie intensywne życie dzienne i nocne, wzmacniane przez liczne wydarzenia muzyczne i kulinarne. To nie tylko koncept gastronomiczny, ale również modne miejsce spotkań, tętniące życiem o każdej porze. W stolicy podobne przedsięwzięcie działa w Hali Koszyki.

Przegląd najważniejszych wydarzeń ostatnich dni:

POLECAMY w SERWISIE DZIENNIKBALTYCKI.PL:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki