Faworki - przepis Magdy Gessler. Jak zrobić pyszne faworki. Sprawdzony przepis. Idealne wypieki na Tłusty Czwartek 11.02.21

(ww)/(LS)
PRZEPIS na faworki Magdy Gessler. Kruche faworki z przepisu Magdy Gessler FAWORKI PRZEPIS MAGDY GESSLER
PRZEPIS na faworki Magdy Gessler. Kruche faworki z przepisu Magdy Gessler. Jak zrobić faworki z przepisu Magdy Gessler. Tłusty czwartek to dzień, w którym nie trzeba się ograniczać, jeśli chodzi o pochłanianie smakołyków. Jak zrobić faworki? Prosty przepis na faworki przedstawia Magda Gessler, znana z programu "Kuchenne Rewolucje" restauratorka. Smacznego!

Faworki Magdy Gessler

Jak podaje onet, mała paczka faworków od Magdy Gessler kosztuje aż 60 zł. Serwis powołuje się na zakupy Anny Skury, blogerki, która po kupieniu kilkunastu sztuk ciastek, podzieliła się wrażeniami na INSTAGRAMIE.

Przepis na faworki Magdy Gessler

Kto z dzieciństwa nie pamięta boskiego smaku faworków czy pączków. Dobre faworki i prosty sposób ich robienia to skarb w TŁUSTY CZWARTEK 2019. Poniżej podajemy jak zrobić faworki Magdy Gessler. ŁATWY SPOSÓB NA PYSZNE FAWORKI MAGDY GESSLER. Zrobisz je w kilkanaście minut a smakiem będziesz się cieszyć do ostatniego kęska. Tłusty czwartek już jutro! 28 lutego wszyscy zajadać się będziemy pączkami i faworkami. Skorzystaj z tego łatwego przepisu na Faworki Magdy Gessler.

Faworki MAGDY GESSLER Prosty przepis NA FAWORKI MAGDY GESSLER 27.02.19

PRZEPIS NA FAWORKI MAGDY GESSLER [PYSZNY I SPRAWDZONY PRZEPIS]

SKŁADNIKI:
  • mąka pszenna 600 g
  • smalec 2 łyżki
  • żółtka 15
  • cukier 200 g
  • śmietana 6 łyżek
  • spirytus 2 łyżki
  • arak 1 łyżka
  • smalec do smażenia 500 g
  • cukier puder 100 g
  • wanilia

FAWORKI MAGDY GESSLER Przepis

Jak zrobić faworki Magdy Gessler?
Utrzeć smalec. Ma być utarty aby dostał konsystencje śmietany.
Do tego musimy wbić 15 żółtek jajek, dodać wcześniej odmierzony cukier, wlać alkohole, śmietanę i wsypać mąkę.

FAWORKI PRZEPIS MAGDY GESSLER 2021

ZOBACZ TEŻ - PĄCZKI PRZEPIS MAGDY GESSLER [7.02.2018]

Przepis na faworki Magdy Gessler

Następnie wyrobić to na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy je na cienką warstwę. Ciasto na faworki Magdy Gessler musi być cienkie. Następnie kroimy w paski ale wcześniej nie zapomnijmy posypać ciasto mąką. Kroimy na paski szerokości 3 cm i dł. 15 cm. Nacinamy wzdłuż po środku. Przewijamy.

FAWORKI prosty PRZEPIS MAGDY GESSLER

Bierzemy szeroki rondel i rozgrzewamy smalec. Podgrzewamy do odpowiedniej temperatury.
(Jak sprawdzić temperaturę? Wystarczy rzucić kawalątek ciasta na faworki, jeśli wypłynie natychmiast tzn. że możemy smażyć faworki.)

JAK ZROBIĆ FAWORKI MAGDY GESSLER [PRZEPIS]

Następnie przystępujemy do smażenia. Smażymy na złoty kolor, co chwile przewracamy aby były równomiernie zarumienione. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem. GOTOWE.

FAWORKI PRZEPIS MAGDY GESSLER

Pyszne faworki to znakomity sposób na udany tłusty czwartek.
Przygotowałaś już coś smacznego na Tłusty czwartek? Jeśli nie skorzystaj i zrób faworki według Magdy Gessler.

PRZEPIS NA FAWORKI MAGDY GESSLER

Na pytanie w naszej sądzie co wybierasz w tłusty czwartek faworki czy pączki, najwięcej odpowiedzi padło na... faworki i pączki. I dobrze, tego dnia nikt nie powinien się ograniczać, a faworki i pączki w Tłusty czwartek smakują wyjątkowo. Smacznego.

Prosty PRZEPIS NA FAWORKI MAGDY GESSLER


FAWORKI PRZEPIS NA TŁUSTY CZWARTEK
FAWORKI ŁATWY PRZEPIS

Faworki MAGDY GESSLER

Wideo

Komentarze 13

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

F
Fuj

Prosta baba to i prosty przepis

O
Ochydna baba

Fuj, nic od tej tlustej baby. Czemu sanepid się nie zainteresował jej włochami nad garnkami ?

G
Gość

Do kitu przepis!!!! NIE RÓBCIE!!!

M
Monia

Zrobiłam dzisiaj ciasto wg przepisu podanego jakoby od Magdy Gessler. Po pierwsze wyszło bardzo rzadkie, po drugie strasznie słodkie.

Musiałam dodać dużo więcej mąki, niestety cukru nie było jak odjąć. Także nie polecam tego przepisu a przynajmniej tych proporcji. O cukrze pudrze do posypania nie było mowy bo faworki same w sobie są ulepkiem.

Także ktoś od czapy podał te ilości.

G
Gość
20 stycznia, 0:52, Klara236:

Przepisy Madzi są zawsze najlepsze, zawsze się udają, ale składniki muszą być dobre. Ona nie używa byle czego, ja daję żółtka z jaj wiejskich i mąkę z lubelli. Wychodzą super!

Bzdura

G
Gość
8 lutego 2018, 13:38, [obraźliwe]ot:

ile kudłów trzeba wrzucić do ciasta?

😂😂😂

G
Gość

też uzywam lubelli zawsze

K
Klara236

Przepisy Madzi są zawsze najlepsze, zawsze się udają, ale składniki muszą być dobre. Ona nie używa byle czego, ja daję żółtka z jaj wiejskich i mąkę z lubelli. Wychodzą super!

j
ja

pycha

P
Pychotka

Czy szczury dzieci karaluchy dosłownie wszystko by od tego pewnie padło czy to prawda?

p
pedalot

ile kudłów trzeba wrzucić do ciasta?

o
oko

pączków nie dał,pełno kudeł wszędzie ? każdy szef kuchni czy resteuracji który wpuści tego kocopoła do kuchni powinien dostać max wysoki mandat?

F
Fryga

Chyba jest z geslerowa coś nie halo 15 żółtek na 600 g maki

Dodaj ogłoszenie