MKTG SR - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Zajrzeli w „Miejsca Znane i Nieznane”. Powiatowy konkurs fotograficzny rozstrzygnięty

NOWE
Zajrzeli w „Miejsca Znane i Nieznane”. Powiatowy konkurs fotograficzny rozstrzygnięty

Śmiertelny finał wypadku pod Kielcami. Nie żyje rowerzysta

Śmiertelny finał wypadku pod Kielcami. Nie żyje rowerzysta

Polecamy

Pilnuj psa, żeby nie zjadł tego groźnego ślimaka! To może skończyć się tragicznie

Pilnuj psa, żeby nie zjadł tego groźnego ślimaka! To może skończyć się tragicznie

Przetarg na terminal zbożowy w Porcie Gdańsk będzie ogłoszony ponownie

Przetarg na terminal zbożowy w Porcie Gdańsk będzie ogłoszony ponownie

Awaria Banku Millenium, PKO BP i BLIK – raporty spływają do sieci

PILNE
Awaria Banku Millenium, PKO BP i BLIK – raporty spływają do sieci