Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Doceniamy, ale zwykle za późno [KOMENTARZ]

Joanna Surażyńska-Bączkowska
Dziewięć dziesiątych naszego szczęścia polega na zdrowiu pisał Arthur Schopenhauer. To bardzo trafne stwierdzenie. Zdrowie to najcenniejszy dar, o który trzeba dbać.

Często o tym zapominamy. Dopiero, gdy szwankuje, zaczynamy cenić to, co utraciliśmy. Doceniamy, że mogliśmy żyć tak, jak chcieliśmy, pracować, cieszyć się rodziną, realizować pasje czy spełniać marzenia. Dlatego każdego dnia warto zrobić coś dla siebie. W tym zakresie ważne jest m.in. to, jakie produkty wybieramy.

Jak się okazuje, niebezpieczna żywność zawierająca szkodliwe bakterie, wirusy, pasożyty lub substancje chemiczne jest przyczyną ponad 200 chorób - począwszy od biegunki aż po nowotwory. Każdego roku około 2 mln osób, w tym wiele dzieci, umiera z powodu biegunek wywoływanych przez bakterie obecne w żywności i w wodzie. W jedzeniu nie chodzi przecież tylko o to, byśmy się najedli, ale o to, by jedzenie przynosiło nam zdrowie. A jak wiadomo, w zdrowym ciele, zdrowy duch.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na dziennikbaltycki.pl Dziennik Bałtycki